Odalović: Kurtijeva izjava o meni za dnevnu upotrebu, ne iskopavam ja grobnice

Vesti 16. jun 202108:54 > 12:07 11 komentara
N1

Predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović izjavio je da je zahtev premijera Kosova Aljbina Kurtija da on ne bude na toj funkciji jer je "Gering i Gebels u istoj osobi", za dnevnu upotrebu i da time najveću štetu nanosi porodicama nestalih.

Odalović je, u gostovanju u Dnevniku Radiotelevizije Srbije, rekao da on ne iskopava masovne grobnice Srba i nealbanaca po Kosovu, nego prištinski organi, kojima Kurti ne da sudski nalog.

POVEZANE VESTI

Ako sam ja problem, to je najmanje bitno. Ali nije Kurti taj koji će određivati, nego naša Vlada, istakao je on, i ukazao da u Srbiji niko, na bilo kom nivou vlasti, nije sprečio da se iskopavaju masovne grobnice sa ubijenim Albancima i istražuju lokaliteti na koje Priština ukaže.

Prema mišljenju Odalovića, on smeta Kurtiju zbog činjenice da srpska strana ima kompletne informacije o masovnim grobnicama na Kosovu, sakupljene iz raznih izvora, uključujući i međunarodne, i nije propustio o tome otvoreno govori svuda, uključujuči i u Prištini.

Iza svih lokacija koje tražimo da se provere stoje i počinici ubistava, koji će morati odgovarati. Zato je Kurti uznemiren, ocenio je on, naglašavajući da su ti zločinci i danas deo prištinskog sistema.

Odalović je naveo da se na konsolidovanim listama 1.639 osoba vodi kao nestalo, od kojih su 570 Srbi, nealbanci i deo Albanaca, čije porodice ne veruju Prištini, pa su nestanak prijavile Srbiji.

Izvor: RTS

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare