Odalović: Kfor da reši problem sa tablicama, a ne da ROSU i ostali divljaju

Vesti 21. sep 202108:51 > 10:1622 komentara
kosovo rosu Tanjug AP Bojan Slavković Odalović N1
Izvor: Tanjug/AP/Bojan Slavković/N1

Predsednik Vladine Komisije za nestala lica Veljko Odalović ocenio je da bi Međunarodna mirovna snaga Kfor mogla da reši problem oko automobilskih tablica na Kosovu, ali je "samo pitanje da li će dobiti komandu".

„Kfor da reši pitanje, a ne da (Specijalne snage kosovske policije) Rosu i ostali divljaju i da oni budu neko ko sebe predstavlja jedinim bezbednosnim snagama. (Misija vladavine prava EU) Euleks, on se već topi, on tu nema nikakvu funkciju“, rekao je Odalović za Radio-televiziju Srbije.

Odalović je ocenio da je taj potez „ničim izazvan“ i da je to pitanje moglo da se reši u tehničkom dijalogu „kao i u prethodnih 10 godina“.

„Problem je način na koji su to uradili“

Izvor: RTS

Prema rečima Odalovića, Priština „pokušava da uspostavi reciprocitet“, jer ni Srbija ne priznaje tablice Republike Kosovo (RKS).

„Nije više ni to problem. Problem je načnin na koji su to uradili, jedna provokacija sa stotinama policajaca koji su bukvalno okupirali Sever Kosova“, ocenio je Odalović.

Kada je u pitanju Briselski sporazum, Odalović je rekao da Prištinu „zanima mnogo toga gde oni imaju interesa“, ali da ih ne zanimaju delovi sporazuma u kojima Srbija ima neki interes.

„I to je ono što vređa. Možda je ovo trenutak na kom se Brisel i oni koji podržavaju Briselski sporazum moraju izjasniti“, izjavio je Odalović.

Članovi Saveta za nacionalnu bezbednost sastaće se danas u Beogradu kako bi razmotrili stanje na Kosovu i Metohiji posle raspoređivanja pripadnika specijalnih snaga kosovske policije Rosu na prelazima Jarinje i Brnjak i odluke prištinskih vlasti daoduzimaju registarske tablice izdate u centralnoj Srbiji.

Sitauciju na severu Kosova možete pratiti u našem BLOGU UŽIVO.

Komentari

Vaš komentar