Od 3.500 zaposlenih u KC Niš, za vakcinu se prijavilo manje od 1.000

Vesti 08. jan. 202120:4224 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Od 3.500 zaposlenih u niškom Kliničkom centru, za vakcinaciju protiv koronavirusa prijavilo se svega 965 zaposlenih, a skoro 700 je već primilo vakcinu, izjavio je za RTS direktor te zdravstvene ustanove Zoran Perišić.

On je rekao da se vakciniše i medicinsko i nemedicinsko osoblje.

„Da li je odziv dobar? Mislim da je mogao da bude i bolji. Ima dilema kod ljudi oko izbora vakcine, ali po mom mišljenju, sve vakcine su dobre i najmanje prostora postoji oko toga da se bira koja će se vakcina primiti“, rekao je Perišić.

Kazao je da smatra da je potrebna što masovnija vakcinacija i da zdravstveni radnici treba da svojim ličnim primerom pokažu „šta nam je činiti“.

I za vakcinaciju protiv koronavirusa u čačanskom zdravstvenom sistemu prijavilo se svega desetak odsto od ukupno hiljadu zaposlenih. Pojedini lekari smatraju da je razlog – nedovoljno poverenje u Fajzerovu vakcinu, jer je ona, po njihovom mišljenju, suviše brzo distribuirana. Iz Kriznog štaba u Čačku, ipak misle da će veći odziv biti za vakcinu Sputnjik V, zbog kako su rekli „emotivnih veza sa Rusijom“.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar