Obućina: Ispašće da je Informer radio za naše dobro i naterao državu da reaguje

Vesti 30. sep 202209:37 29 komentara

Bojim se toga da nas dani dele naslova velike pobede Informera koji je naterao državu da nešto uradi povodom tog serijskog silovatelja, na kraju će ispasti da je on to uradio za naše dobro, rekla je u Novom danu urednica Dnevnika TV Nova S Jelena Obićina povodom intervjua koji je taj tabloid objavio sa višestrukim silovateljem koji je od nedavno na slobodi.

Obućina je rekla i kako misli da veliki broj žena nije mogao da odgleda taj intervju, i odbacila je obrazloženje vlasnika Informera Dragana J. Vučićevića da je to praksa i velikih svetskih medija.

POVEZANE VESTI:

„Čini mi se da je ‘Vreme’ napravilo dobru uporednu analizu. Tamara Skrozza i Jovana Gligorijević objasnile su šta su razlike u odnosu na svetske medije. Možete otići i na sajt Informera, oni su sami okačili kraći dokumentarni film na koji se pozivaju, i sami ustanoviti sve razlike i sve probleme shvatiti“, poručila je gošća Novog dana.

Ocenila je i da je dobra vest što će sporni intervju biti tema Skupštinskog odbora za kulturu i informisanje, i da će biti zanimljivo čuti ukrštanje argumenata Siniše Kovačevića i Nebojše Bakareca.

Obućina je podsetila i da je Ženska mreža za subotu najavila novi protest ispred Informera.

„Volela bih da Vučićevića niko ne šutne ili gađa. Neka mu zvižde to je dovoljna kazna. Ne treba prelaziti fizičke granice, to im daje argumente koje nemaju“, smatra urednica Dnevnika TV Nova S.

Žene u Srbiji nisu digle glas samo protiv intervjua sa višestrukim silovateljem, već su izrazile i solidarnost sa ženama koje protestuju u Iranu, ali je Obućina primetila da su čak i na toj temi uspele da se posvađaju, „jer su iz različitih partija“.

Podsetila je da je sinoć u Knez Mihajlovoj ulici održan protest na koji je pozvala profesorka Biloškog fakulteta i predsednička kandidatkinja zeleno-leve koalicije Biljana Stojković, dok će u nedelju biti održan drugi protest koji se povezuje sa SSP-om.

„Iz te svađe na Tviteru je jasno da nema svesti o višem interesu“, konstatovala je Obićina, ali i dodala da je možda ovako i poštenije, kako bi ljudi shvatili da čak i u tim stvarima ne može doći do dogovora.

Vesić nije mogao da pravi doček za Šapića bez Vučićevog miga

N1

Osvrćući se na nedavnu sednicu Skupštine grada Beograda na kojoj je usvojen rebalans graskog budžeta, Obućina je rekla da se ona može posmatrati i iz ugla šire pripreme za eventualne izbore u martu.

POVEZANE VESTI:

Rekla je da nema odbornika u gradskoj skupštini, bilo iz vlasti ili opozicije, koji vam neće reći da bivši zamenik gradonačelnika Goran Vesić nije taj koji je za gradonačelnika Aleksandra Šapića ispred Skupštine grada organizovao „doček“, odnosno protest radnika gradskih preduzeća koji su izviždali novog prvog čoveka grada.

„Da li bi Vesić mogao da ga sačeka, a da nema mig od Vučića“, upitala je Obućina.

Dodala je i da u Šapićevim odlukama nema suštinskog otklona od Vesićeve politike.

Ocenila je i da je jasno da Vesić i dalje drži kanale upravljanja u javnim preduzećima, i da Šapić formiranjem paralelnih preduzeća sada pokušava da uspostavi nekakvu kontrolu, a sve je to, prema njenim rečima, samo populizam dok o interesima građana niko ne vodi računa.

Brži, jači, bolji i duži „Pregled dana“

Nova.rs

Od subote, 1. oktobra, na TV Nova S kreće Dnevnik koji Obućina opisuje kao „Brži, jači, bolji i duži ‘Pregled dana'“.

„Mi smo razmišljali šta je bolje od ‘Pregleda dana’ i shvatili da je to duži ‘Pregled dana’, i sada će Dnevnik počinjti u 19.30 i trajaće do 20.30. Imaćemo neke stvari koje se podrazumevaju, sport i vreme, imaćemo više vremena da angažujemo reportere, sve ostaje isto u smislu sastava ljudi, osim što će biti tu dvojica kolega koji ranije nisu radili za ‘Pregled dana’ – Marko Novičić i Đuro Svilar“, najavila je.

Reč je i dalje o autorskom dnevniku, objasnila je Obićina, što znači da će ostati prepoznatljivi uvod, kao i tri teme koje će biti nešto duže nego što je to uobičajeno.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare