Obradović: Vlast namerno odlaže dijalog, umoran sam od prenemaganja u opoziciji

Vesti 23. mar 202115:31 12 komentara
N1

Lider Dveri Boško Obradović kaže za N1 da vlast namerno odlaže dijalog sa opozicijom i da predsednik Skupštine Ivica Dačić sve čini da do dijaloga ni ne dođe, a ako dođe - da bude fingiran. "Pandemija otežava uslove za dijalog, recimo dolazak poslanika Evropskog parlamenta. Zašto onda recimo RTS ne organizuje debatne emisije i otvore teme korupcije, Kosova, propasti domaće poljoprivrede", kaže Obradović i dodaje da je i sam malo umoran i razočaran prenemaganjem unutar opozicije.

„Sada ne smemo da popustimo i da ne dođe do zajedničke platforme. Dveri izostaju iz udružene opozicije, krenuli smo samostalnim putem. Održavamo kontakte, mora da dođe do jedinstvenog pregovačakog tima, od nekoliko stručnih ljudi. To ne mora da budu dva čoveka, mogu i tri ili četiri, ali što manje ljudi, jer će onda opozicija biti jača. Rešenje je ujediniti opoziciju oko jedne platforme, jer onda vlast nema rešenje za to. Evo kako se obračunavaju sa CRTOM ovih dana, oni nemaju rešenje za CRTU“, kazao je lider Dveri.

Povezane vesti:

Pitanje je kada će dijalog početi, ali i kada će se završiti, jer kako kaže Obradović, trebalo bi imati šest do devet meseci za slobodnu i fer utakmicu, a to znači da bi neke stvari trebalo reši već „večeras“.

Osim ovog, Obradović navodi za šta još traži otvoren dijalog.

„To su tri zakona protiv kojih smo potpisali peticiju, zakon o istopolnim zajednicama, rodnoj ravnopravnosti i izmenama i dopunama zakona o diskriminaciji. Svi ti zakoni su antiustavni i nisu bili u programu Srpske napredne stranke, a sada se pokušavaju nametnuti na silu, bez javne rasprave. Ministarka Gordana Čomić nas je pozvala, ja sam izabrao emisiju na RTS da razgovaramo. To je onda pogodilo u centar problema, ona je izbegla da odgovori na to i rekla da je ona uvek raspoložena za duel“, kaže Obradović.

Govoreći o hapšenju Veljka Belivuka, lider Dveri kaže da se on previše osilio i odmetnuo od onih koju su ga napravili, jer Belivuk kao i Dijana Hrkalović i Goran Papić „nisu „postojali“ pre dolaska SNS na vlast“.

„To su inače imena koja se pominju da su organizovala prisluškivanje Aleksandra Vučića, ali oni ništa nisu radili bez znanja Nebojše Stefanovića. Kada će oni da budu uhapšeni, klan Belivuka je oteo 20 ljudi i ne zna se koja je njihova sudbina“, rekao je Obradović.

Kaže da je u svojoj knjizi „Kriminalni krugovi“ napisao mnoge stvari koje se sada dešavaju i da se neka hapšenja „odigravaju“ po knjizi. Dodaje da je ono što mi sada imamo priliku da vidimo na delu jedna vrsta pomirenja Nebojše Stefanovića i Andreja i Aleksandra Vučića.

„Stalo je crtanje fotorobota Nebojše Stefanovića, tako znam da se oni sada mire. Stefanović nije sitna riba, on je drugi čovek stranke, ima brojne funkcije, njihov sukob je počeo oko Beograda“, naveo je gost N1 Studio Live.

Komentarišući aferu „Jovanjica“ kaže da je nemoguće da je tamo bila tolika plantaža, a da se to nije znalo.

„Nadležni organi ćute o svemu. Jovanjicu štiti ceo držvani vrh, jer ih je posećivao Aleksandar Vulin, Zoran Babić, sam Koluvija je bio u stranačkim odborima SNS. Jovanjica ne postoji bez političke zaštite vrha države. Nema velike međunarodne trgovine drogom, a da država to ne zna. Ako hoćete da idete do kraja, onda morate saslušati sve one koji su o tome znali. Da nije došlo do sukoba na relaciji Stefanović-Vučić ne bismo znali ni za Jovanjicu, ni za Krušik“, zaključio je Boško Obradović.

Celo gostovanje pogledajte u okviru snimka emisije N1 Studio Live:

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare