Obradović: Uzurpiraju se institucije da bi predsednik bio jedina vlast

Vesti 01. jun 202215:108 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da to što ni dva meseca posle izbora nije konstituisan novi saziv Skupštine, a ne zna se ni kad će izborni proces biti završen, govori o odnosu vlasti prema insitucijama.

„Uzurpiraju se državne institucije da bi predsednik Srbije bio jedina vlast u državi“, istakao je Obradović na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je najavio da će, kada bude konstituisan novi saziv Skupštine, šestočlana poslanička grupa Dveri, na čijem će biti čelu, nastaviti da ističe teme koje su im bile dominantne u izbornoj kampanji – vojna i politička neutralnost zemlje, nedelja kao neradni dan u privatnom sektoru, preispitivanje rada izvršitelja i javnih preduzeća.

Obradović je dodao da će jedna od prvih inicijativa Dveri u parlamentu biti uvođenje ekonomskog vanrednog stanja, kao i zahtev da sve državne institucije na javnim nabavkama kupuju isključivo domaću robu.

„Otvorićemo javnu raspravu o obnovi monarhije, vratićemo u Skupštinu temu lustracije“, najavio je lider Dveri, napominjući da će ta stranka u parlamentu „na velika vrata“ pokrenuti pitanje zaštite porodice i poreske reforme vezane za tu oblast, „da svako ko stupi u brak i dobije dete ima poreske olakšice“.

Obradović je rekao da u novom sazivu parlamenta, koji će biti „novi početak za Dveri“ treba očekivati novi broj inicijativa te partije.

Komentari

Vaš komentar