Obradović: Ukoliko bude mudrosti, opozicija će izaći sa zajedničkom platformom

Vesti 16. feb 202114:55 > 16:26 41 komentara
N1 (arhiva)

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da je uveren da će, ako bude mudrosti, opozicija izaći sa zajedničkom platformom pred početak međupartijskog dijaloga, uz napomenu da je stav Dveri da taj dijalog moraju predvoditi stranke koje su bojkotovale izbore.

Obradović je, na konferenciji za novinare na kojoj su Dveri predstavile svoj ekonomski program „Za pametan ekonomski razvoj“, podsetio da su kolegama iz opozicije poslali svoj predlog platforme i da smatra da bi oni trebalo zajednički da nastupe u tom dijalogu, bez obzira na međusobvne razlike.

Prema njegovim rečima, taj dijalog bi trebalo da predvode stranke koje su bojkotovale izbore, a otvoreni su i za sve ostale stranke.

Uveren sam, ako bude mudrosti, da bi narednih dana ona mogla biti i usvojena, rekao je Obradović, koji podseća da su Dveri nezavisne, ne pripadaju nijednom opozicionom bloku, nikada nisu bile na vlasti i imaju svoj program.

Govoreći o novom ekonomskom programu, Obradović je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić samo nastavljač „dosovog (DOS) neoliberalnog ekonomskog modela“ koji je ovde doneo Mlađan Dinkić.

Obradović je rekao da je srpski ekonomski sistem neodrživ, a pandemija kovida je samo učinila vidljivim nestabilno stanje javnih finansija i ubrzala propadanje ranjive i diskriminisane domaće privrede.

Više nije dovoljna promena vlasti, potrebna je promena sistema

Prema njegovim rečima, više nije dovoljna promena vlasti, već je potrebna promena sistema, jer je Srbija izgubila ekonomski suverenitet.

Preduslov Pametnog ekonomskog razvoja, poručio je Obradović, jeste iskorenjivanje visoke korupcije i organizovanog kriminala u javnom sektoru.

Potpredsednica pokreta Dveri Tamara Milenković Kerković predstavila je deset ciljeva – obnova monetarnog suvereniteta, pravdeni porezi, aktivna država sa profesionalnim, efikasnim i stimulisanim službenicima, ekonomski patriotizam, zaštita domaćeg tržišta od neravnoteže, zaštita konkurencije u javnoj potrošnji, obnova i razvoj visokotehnološke industrije, pomoć domaćim izvoznicima, ravnomeran regionalni razvoj i kvalitetno obrazovanje i razvoj ljudskih resursa.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare