Obradović: Spremili smo platformu o Kosovu, tu nema podele na vlast i opoziciju

Vesti 13. avg 202212:1446 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Srpski pokret Dveri saopštio je da je pripremio "Platformu za povratak Кosova i Metohije u ustavno-pravni poredak Srbije" i da će je dostaviti svim poslaničkim grupama u Skupštini Srbije, sa idejom da bude povod za raspravu na posebnoj sednici koju očekuje najkasnije do kraja avgusta.

Predsednik Dveri Boško Obradović u pisanoj izjavi naveo je da će platforma biti predstavljena javnosti u ponedeljak i da ne vidi nijedan jedini razlog zašto svih 250 poslanika ne bi potpisalo zahtev za sazivanje posebne sednice Skupštine Srbije na temu aktuelnog stanja na Kosovu i Metohiji.

„Tu ne bi smela da postoji podela na vlast i opoziciju, potrebno nam je novo nacionalno jedinstvo po ovom prvorazrednom nacionalnom i državnom pitanju“, rekao je Obradović.

On je naveo da u srpskom interesu nije formiranje Zajednice srpskih opština unutar takozvanog nezavisnog Кosova, već povratak Кosova i Metohije u punu ustavno-pravnu nadležnost države Srbije i obnova rada državnih institucija Srbije na Кosovu, kao i ispunjenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Komentari

Vaš komentar