Obradović: Saradnja SPS sa SNS je neupitna zbog svega što smo uradili za Srbiju

Vesti 20. okt 202113:46 > 13:51 3 komentara
N1

Potpredsednik Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije Žarko Obradović saopštio je da ta stranka želi da nastavi saradnju sa Srpskom naprednom strankom, a da je izjava poslanika SPS Tome Fila, koji je ukazao i na mogućnost saradnje sa opozicijom bila "pogrešan stav".

Obradović je naveo da je saradnja dve stranke za SPS neupitna, „zbog prošlosti i zbog budućnosti“ i, kako je ukazao, „svega onog što smo zajedno uradili u proteklih devet godina na razvoju Srbije i unapređenju kvaliteta života građana“, preneo je SPS.

Istakao je da će „saradnje biti ukoliko SNS to bude želeo“ i dodao da je to i logično kada se zna „kolika je politička snaga Aleksandra Vučića i SNS danas, odnosno godinama ranije“.

Podsetio je da je „SNS mogao i ranije da formira Vladu bez SPS“, ali je ipak pozvao socijaliste da budu deo vladajuće koalicije.

Dodao je da je SPS veoma korektan partner i da deli odgovornost za državnu politiku koju vodi predsednik Srbije Vučić i Vlada.

Prema njegovim rečima, SPS ima nameru da tu saradnju nastavi.

„Hoćemo da podržimo Vučića kao zajedničkog kandidata na sledećim predsedničkim izborima i da razgovaramo o svim budućim oblicima zajedničke saradnje sa SNS“, dodao je Obradović.

Naveo je i da se u SPS zna ko donosi odluke, te precizirao – „to je predsednik partije Ivica Dačić, Glavni odbor i drugi organi SPS a ne bilo koji pojedinac“.

„Izjave u medijima su samo jedno pojedinačno mišljenje i ništa drugo. U slučaju Tome File i pogrešan stav“, rekao je Obradović.

Naveo je i da je Dačić „u pravu kada kaže da su odluke organa partije obavezne za sve“, te naveo da „ko ne želi da ih poštuje može da odstupi ili će biti smenjen“.

„Želimo da nastavimo zajedničku saradnju sa predsednikom Vučićem i sa SNS jer je to u interesu jačanja Srbije i boljeg života građana“, rekao je Obradović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare