Obradović: Presuda Draganu Vučićeviću moralna satisfakcija, ali to nije dovoljno

Vesti 04. maj 202112:18 26 komentara
obradović djv
N1

Pokret Dveri saopštio je da je Apelacioni sudu u Beogradu potvrdio presudu Višeg suda kojom je vlasnik i urednik dnevnog lista Informer Dragan Vučićević kažnjen sa 160.000 dinara za povredu časti i ugleda lidera tog pokreta Boška Obradovića.

Taj pokret je naveo da je Vučićević obavezan da presudu objavi i u svojim dnevnim novinama i na sajtu.

Presuda se odnosi na tekst iz decembra 2018. godine koji je objavljen pod naslovoma „Đilas i Boško hoće krv – dok Šiptari prete ratom, opozicija sprema haos u Srbiji“.

Lider Dveri Boško Obradović ocenio je, povodom te presude, da se radi o velikoj moralnoj satisfakciji ali da to, ipak, nije dovoljno.

„Sve dok visina finansijske kazne za izgovorene neistine i povredu časti i ugleda ne bude mnogo veća, a laži morale biti demantovane na naslovnim stranama gde su i objavljene, istina i pravda neće do kraja pobediti. Ovako oni nastavljaju da rade svoj prljav posao a njihovo služenje režimu i obračun sa svakim ko drugačije misli od aktuelne vlasti biva i dalje finansiran iz budžeta od para svih poreskih obveznika. Za sve to vodeći predstavnici režimske crne propagande, koja nema nikakve veze sa novinarstvom, moraju biti strogo kažnjeni“, ocenio je Obradović i dodao da je potrebno sprovesti i lustraciju nakon promene vlasti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare