Obradović: Porodična šetnja 15. maja ispred Skupštine

Vesti 05. maj 202115:39 > 15:43 15 komentara
N1

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da se nada da će organizacije okupljene oko "Porodične šetnje", zakazane za 15.maj u Beogradu, nastaviti saradnju i pokrenuti nacionalni front kao posebnu opozicionu kolonu koja teži "najvažnijim vrednostima srpskih rodoljuba".

„Porodica je jedna od tema koja nas sve sabira i da na ovoj temi možemo praviti mnogo šire oblike saradnje i zajedničke borbe na političkoj i društvenoj sceni Srbije. Od očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, preko ekonomskog patriotizma i zaštite domaće privrede i poljoprivrede, do stavljanja porodice na prvo mesto“, rekao je Obradović, na konferenciji za novinare.

On je rekao da su šetnju podržali Koalicija za prirodnu porodicu, Državotvorni pokret Srbije, Toplički centar za ljudska prava i demokratiju, Pokret Budjenje, Srpska monarhistička stranka „Srpska sloga“, Nova snaga Srbije, Srbin info i drugi, ali je naglasio da očekuje podršku i drugih.

Precizirao je da će se tradicionalna „Porodična šetnja“ održati 15. maja sa početkom u 15.00 časova ispred Doma Narodne skupštine.

Obradović je rekao da učesnici šetnjom žele da daju podršku mladim bračnim parovima, porodicama sa decom, samohranim roditeljima, kao i staračkim i samačkim domaćinstvima na selu.

„Pre svega, mi smo protiv tri zakona koja predlaže Ministarstvo za ljudska i manjinska prava na čelu sa Gordanom Čomić. U pitanju su zakon o istopolnim zajednicama, zakon o rodnoj ravnopravnost i zakon o izmenama i dopunama zakona o zabrani diskriminacije i mi smatramo da su sva tri ova zakona anti-ustavna, anti-hrišćanska i ant-porodična“, istakao je Obradović.

Predsednik Državotvornog pokreta Srbije Slobodan Samadžić ocenio je da je čudno da porodica mora da se braniti jednim ovakvim okupljanjem od „nekih drugih kvazi porodičnih grupacija“.

„Postoje nekakvi pokreti i prakse životne koje direktno ugrožavaju nekakav moralni status porodice u našem društvu, kao što su te homoseksualne zajednice koje bi rado da se priključe toj kategoriji porodica, ali one to nisu“, rekao je Samardžić.

On je rekao da je taj lobi postao najjači lobi u svetu, odnosno „možda jači od narko lobija“ i smatra da današnja vlast na ovaj način juri za modom i potrebom da se ulaguje zapadnim političarima, diplomatama i ostalim činiocima.

„Mi imamo jednu opasnost da će se regulisati zakonom ono što je u društvenom životu na svojoj dalekoj margini i da će to postati princip našeg ponašanja, mi nećemo o tome moći da govorimo, nećemo moći da se borimo protiv toga, legalnim i drugim sredstvima, recimo gradjanske neposlušnosti. Mi ćemo biti kažnjavani i otpor će usahnuti i to će postati najnormalniji i najzaštićeniji oblik života“, rekao je Samardžić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare