Obradović: Počele stroge kontrole i inspekcijski nadzor u Guči

Vesti 11. avg 202115:205 komentara
Izvor: Tanjug/Dragan Nikolić

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović najavila je da će tokom Sabora trubača u Guči biti stroge kontrole i pojačan inspekcijski nadzor poštovanja mera za sprečavanje i suzbijanje koronavirusa.

„Na terenu će biti oko 30 republičkih i lokalnih inspektorskih timova, koji će osim kontrole iz svojih osnovnih nadležnosti, vršiti i vanredni nadzor poštovanja mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19“, rekla je Obradović nakon sednice Saborskog odbora u Guči, prenelo je ministarstvo.

Povezane vesti

Ona je istakla da joj je bilo posebno važno da inspekcije budu „maksimalno prisutne i svesne rizika“, ali i da posetioci Sabora prate sva uputstva organizatora i odgovorno se ponašaju.

„Lokalna samouprava je napravila odličan plan, koji u najvećoj mogućoj meri garantuje bezbednost svim gostima Dragačevskog sabora formiranjem kontrolnih prstenova. Vakcinisanim građanima i onima sa negativnim PCR testom biće omogućen ulaz u užu zonu, dok je u široj zoni predviđeno i postavljanje brojnih punktova za testiranje nevakcinisanih brzim antigenskim testovima“, objasnila je Obradović.

Ona je istakla da je Sabor trubača, koji ove godine slavi 60 godina postojanja, od izuzetnog značaja za kulturu i ekonomiju tog regiona, kao i promociju srpske tradicije, zbog čega je važno da bude održan, ali uz restriktivan pristup i poštovanje svih epidemioloških mera.

Obradović je uputila apel svim posetiocima i učesnicima Sabora, ali i žiteljima Guče i okolnih mesta da poštuju epidemiološke mere i pridržavaju se principa odgovornog ponašanja.

Tanjug/Dragan Nikolić

Sabor trubača u Guči biće održan od 13. do 15. avgusta.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar