Obradović: Odlaganje međustranačkog dijaloga skandalozno, nećemo da čekamo

Vesti 11. apr 202111:5326 komentara
Izvor: N1 (arhiva)

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da ništa ne očekuje od predstojećeg dijaloga opozicije i vlasti, kao i da bi ga veoma iznenadilo da se nešto pozitivno dogodi, navodeći da je njegovo odlaganje za jesen skandalozno.

On je u intervjuu za Blic istakao da ga to podseća na prošlogodišnju ulogu Evropskog parlamenta koja je, kako naglašava, prihvatila i podržala organizaciju nedemokratskih i protivustavnih izbora u Srbiji.

„Nadam se da se to neće ponoviti i ove godine, ali više ne želim da čekam ni dobru volju evropskih posrednika ni milost aktuelne vlasti u Srbiji, ni famozno jednistvo opozicije koga nema“, rekao je Obradović.

Kako je naveo, „moramo na ulicu i moramo na teren među građane“.

„Niko nam neće pokloniti slobodu, demokratiju i pravdu. Zato smo najavili veliki protest porodične i rodoljubive Srbije za subotu, 15. maj ispred Narodne skupštine u Beogradu. Ne čekamo više nikoga i ništa“, naglasio je Obradović.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je ranije da predstavnike Evropskog parlamenta, koji su posrednici u razgovorima o izbornim uslovima vlasti i opozicije, najviše zanima „bojkotaška opozicija“, odnosno grupacija oko predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa, pa i predsednika Socijaldemokratske stranke (SDS) Borisa Tadića.

„Čini mi se da Đilas i ta ekipa očekuju da evropski predstavnici s njima dogovore šta treba i da njihove zahteve iznesu kao zahteve Evropskog parlamenta. Mi nećemo s njima na taj način razgovarati“, rekao je Dačić.

Komentari

Vaš komentar