Obradović: O sankcijama Rusiji građani eventualno da se izjasne na referendumu

Vesti 22. maj. 202215:2960 komentara
Podeli:
Boško Obradović, Patriotski blok, Dveri
Izvor: N1/arhiva

Srbija ne treba da uvede sankcije Rusiji iz mnogo razloga, a jedan od njih je i demokratski – niko pre izbora nije zagovarao takvu politiku, niti dobio podršku birača za tako nešto, izjavio je lider pokreta Dveri Boško Obradović, koji smatra da bi o tome građani, eventualno, trebalo da se izjasne na referendumu.

Obradović je za „Politiku“ naveo da se, posle izbijanja ukrajinske krize, menja se sve na spoljnom i unutrašnjem planu, pa i srpska politička scena.

„Nova podela ne ide po liniji dosadašnje vlasti i opozicije, već na one koji su za NATO i uvođenje sankcija Rusiji, i nas koji smo protiv“, ocenio je on.

Obradović je podsetio da skupština ne postoji, a vlada je u tehničkom mandatu, pa ne bi smela da donosi nikakve strateške odluke, a nije dobro za srpsku demokratiju da o svemu odlučuje samo jedan čovek, „pa makar on bio i predsednik Srbije“.

"Predsednik bi trebalo da se drži svojih ustavnih ovlašćenja i pozove sve poslaničke grupe na konsultacije oko formiranja nove Vlade Srbije. To je prilika za razgovor o svim temama, pa i o spoljnoj politici. Tom razgovoru ćemo se odazvati", najavio je Obradović.

Više o ratu u Ukrajini pratite u našem BLOGU i na stranici RAT U UKRAJINI.

Komentari

Vaš komentar