Obradović: Ne vidim zašto su u dijalogu i stranke bez primedbi na izbore 2020.

Vesti 23. apr. 202117:183 komentara
Podeli:
Izvor: N1 (arhiva)

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović saopštio je da je na sastanku sa predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem, čija je tema bila dijalog vlasti i opozicije za poboljšanje izbornih uslova "ponovio svoj stav da ne vidi logiku da u pregovorima učestvuju kolege iz opozicije koje nisu imale primedbi na prošlogodišnje izbore".

Obradović je rekao da je dobio poziv da se sledeće srede pojavi na razgovorima u Skupštini, koji će se održati mimo delegacije Evropskog parlamenta, kao i da se na njima očekuje učešće i predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića i predsednika Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića.

On je naveo da će tu „ponudu preneti Predsedništvu pokreta Dveri na odlučivanje“, kao i da će se naknadno saznati kada će direktni dijalog između vlasti i opozicije početi i kakav će biti njegov format i teme.

„Dačić me je upoznao da u ovoj fazi ne može doći do daljih direktnih pregovora na osnovu mog predloga, jer se prvo očekuju rezultati brojnih konsultacija koje vodi delegacija Evropskog parlamenta sa našim parlamentarnim i vanparlamentarnim strankama, čiji će ishod biti poznat 7. maja“, rekao je Obradović.

Sastanak je na Dačićev poziv održan u Domu Narodne skupštine, bez prisustva medija.

Komentari

Vaš komentar