Obradović: Može se reći da smo na pragu pobede nad koronavirusom

Vesti 27. maj 202110:317 komentara
Izvor: Fonet/Božana Pavlica

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović rekla je da je u pandemiji plaćena visoka cena u ljudskim životima, ali da zahvaljujući disciplini građana, herojstvu medicinskih radnika i pravovremenim merama države, može se reći da smo na pragu pobede nad koronom.

Obradović je, na Kopaonik biznis forumu koji se zbog pandemije održava u Beogradu, rekla da je Vlada Srbije poteze pokretala odgovorno i pravovremeno, pre svega u nabavci vakcina, a potom i saniranju ekonomskih posledica kroz investicije u infrastrukturu i finansijsku podršku privredi i građanima.

Obradović je rekla da se u saradnji sa evropskim partnerima radi na reformi inspekcija, a cilj je pre svega preventiva, a potom sankcije.

„Bez digitalizacije ne možemo ostvariti ni Zelenu agendu“, rekla je Obradović i navela da je pandemija pokazala koliko je digitalizacija praktična stvar i ona se više ne mora „reklamirati građanima“.

Obradović je nekoliko puta istakla značaj masovne vakcinacije u Srbiji, na kojoj bi pozavidele mnoge zemlje i važnu ulogu eUprave i državne administracije u tom procesu.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar