Obradović: Evrointegracije Srbije su umrle, potrebna nova spoljna politika

Vesti 27. jun 202211:107 komentara
Podeli:
Boško Obradović, Patriotski blok, Dveri
Izvor: N1/arhiva

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da su evropske integracije Srbije "umrle", zbog čega je predložio njihov zvaničan prekid, donošenje nove spoljnopolitičke orijentacije i definisanje bilateralne saradnje sa EU u svim oblastima od obostranog interesa.

On je u saopštenju ocenio da je potrebno i jačanje bilateralnih veza sa državama koje nisu priznale nezavisnost Kosova, kao i sa tradicionalnim partnerima zainteresovanim za privrednu saradnju, „poput Italije, Austrije i Nemačke“.

Pročitajte još

„Sve drugo, poput ideje francuskog predsednika Makrona o nekakvoj novoj šarenoj laži o evropskoj političkoj zajednici, nije ništa drugo nego uvlačenje u antiruski lobi, o čemu nikako ne može da se izjašnjava tehnička Vlada niti predsednik države bez Narodne skupštine“, kazao je Obradović.

Po njegovim rečima, tek kada „konačno shvatimo da nas EU neće“, za Srbiju će se otvoriti drugi putevi i novi oblici saradnje na svim stranama sveta.

„Ako aktuelnoj vlasti ili bilo kome drugom u Srbiji do sada nije bilo jasno, onda je to ovih dana posle samita u Briselu i definitivno – proces pristupanja Srbije EU zaustavljen je, blokiran je, ne postoji više. Evropske integracije Srbije su propale“, naveo je on.

Obradović je dodao i da „ne samo da se Srbiji više ne nudi ništa, već se za to ništa od Srbije traži da zauzvrat radi protiv svojih nacionalnih i državnih interesa i ukine svoju suverenost, identitet i svoje duhovno-istorijsko biće“.

Komentari

Vaš komentar