Obradović: Do sukoba Vučića i Stefanovića na javnoj sceni neće doći

Vesti 22. maj 202110:14 > 10:21 18 komentara

Novinar Vukašin Obradović izjavio je u Novom danu, govoreći o Nebojši Stefanoviću, da misli da bi "bio zadovoljan tihom smenom bez posledica". "Ono što bih mogao sasvim sigurno da predvidim je da do velike neke svađe, naročito one koja bi dospela u javnost i sukoba između Stefanovića i Vučića na javnoj sceni neće doći sasvim izvesno", kaže Obradović.

Govoreći o Nebojši Stefanoviću, kaže da „nijednog trenutka nije ni sumnjao da neće doći do mirne smene“.

„Sad zavisi šta podrazumevamo pod mirnom smenom. Ja mislim da to znači da neće biti velikog talasanja… Mislim da će doći do pregovora Aleksandra Vučića i Stefanovića kako će se okončati Stefanovićeva karijera“, kaže Obradović.

„Podsetio je na zaključak da su mnogi „potcenili Stefanovića“.

„Biće da je to istina i da Stefanović nije uzalud traćio vreme dok je bio ministar unutrašnjih poslova i na raznim drugim funkcijama. On je svedok mnogih događaja, zatim zapisničar mnogih afera koje su se dešavale u vrhu vlasti, i to je ono s čim on zapravo trguje“, kaže on.

Povezane vesti

Ističe da će „Vučić proceniti značaj svega toga“.

„I ja verujem na osnovu svih tih saznanja odrediti neku vrstu apanaže za Stefanovića, koja će se ogledati u tome da li će ga mirno skloniti i dozvoliti mu da se bavi privatnih biznisom koji, barem prema onome što znamo iz afere Krušik, nije uopšte mali, hoće li ga skloniti u neku egzotičnu zemlju… Ali ja nisam nijednog trenutka sumnjao da će to izazvati neki veliki konflikt, jer Stefanović je, to Vučić vrlo dobro zna, svedok i učesnik mnogih važnih događaja koji, ako budu isplivali na površinu, mogu da nanesu ozbiljnu štetu i Stefanoviću, ali i SNS i Vučiću“, kaže on.

Kako je rekao, „u ovoj državi se malo toga dešava slučajno“.

„Mislim da to pismo Milana Kendije se pojavilo u istom trenutku kada i pismo SNS, odnosno Nebojše Stefanovića, gde se on kune na vernost Vučiću i svu odgovornost za ono što mu se dešava prebacuje na tu ružnu i zlu opoziciju koja hoće da ga posvađa sa omiljenim predsednikom. Uopšte nisam siguran da je to pismo Milana Kendije samo deo onoga što Stefanović zna i ima i poseduje, i onako usput podseća na to, između ostalog i ovim pismom koje nije objavljeno, nego se govori o njemu. Podseća da tamo možda u nekoj mračnoj komori zapravo ima svega i svačega, i da se bez obzira na ovu opštu političku diferencijaciju po odborima u Srbiji, koja nagoveštava politički kraj Stefanovića, da se to mora uzeti u obzir prilikom svođenja računa“, kaže on.

Mišljenja je da bi Stefanović „bio zadovoljan tihom smenom bez nekih posledica“.

„Ono što bih mogao sasvim sigurno da predvidim je da do velike neke svađe, naročito one koja bi dospela u javnost i sukoba između Stefanovića i Vučića na javnoj sceni neće doći sasvim izvesno“, kaže Obradović.

Govoreći o opoziciji, kaže da „svaki pokušaj nekakvih konkretnih poteza ka ujedinjavanju dovodi do niza disonantnih tonova“.

„Koji se čuju iz gotovo svih stranaka, i onda se običan čovek zapita šta se dešava u opoziciji. Moj stav je sledeći, ono što ja očekujem od opozicije kao građanin, nisam pripadnik nijedne stranke, je da čujem od opozicije kako će u nekoliko koraka da mi obezbedi moje ustavno pravo da biram i budem biran, i mislim da sve dok opozicija ne krene od te polazne osnove, sve ovo će biti jedan vašar taštine, sujeta, podmetanja i Vučić ne mora da brine za budućnost“, kaže Obradović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare