Obradović: Dati mandat „bojkot opoziciji“ za pregovore

Vesti 04. apr. 202122:273 komentara
Podeli:
Boško Obradović
Izvor: N1

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović danas je povodom rasprave unutar opozicije o tome kako treba nastupiti na predstojećim razgovorima sa predstavnicima vlasti, predložio da opozicione političke grupacije koje su izlazile na prošlogodišnje nedemokratske izbore daju mandat bojkot opoziciji da ih zastupa na pregovorima.

On je za portal Nova.rs rekao da posle toga bojkot opozicija treba da se dogovori o pregovaračkom timu koji bi tamo išao uz ime svih nas, jer smo se oko pregovaračke platforme praktično već dogovorili.

povezane vesti

Obradović kaže da opozicija ne sme da dozvoli da se ne dogovori oko toga ko će da je predstavlja na pregovorima s vlašću, ukoliko su se već saglasili oko toga šta bi trebalo da zastupaju na razgovorima sa predstavnicima vlasti.

„Ta delegacija svakako treba da bude mala i da na taj način štrči u tom dijalogu i tako izbegnemo da se utopimo u tamošnji cirkus sa 50 učesnika i 15 platformi, već izdejstvujemo prave pregovore. Najavljeni dijalog sa vlašću nema nikakve veze sa načinom izlaska opozicije na buduće izbore“, naveo je Obradović.

On napominje da bi u sledećem korako opozicija trebalo da odluči da li je za „srpski scenario“ iz 2000. godine, koji znači jednu zajedničku izbornu listu ili za “crnogorski scenario” iz prošle godine.

„Lično smatram da svi mi zajedno sada imamo mnogo veći problem od ovog trenutnog međusobnog spora koji se lako može rešiti uz malo dobre volje, a to je odlaganje početka dijaloga za jesen“, ukazao je Obradović.

Kako je naveo, u slučaju da vanredni izbori budu krajem ove godine, to znači da će od trenutka završetka dijaloga ostati vrlo malo vremena da se bilo šta promeni po pitanju uslova za izbore, a ako se dijalog dodatno otegne neće ostati mnogo vremena za primenu dogovorenog i da izbori budu na proleće sledeće godine, kada su redovni predsednički i gradski izbori u Beogradu.

Obradović je predložio svojim kolegama iz opozicije da odmah reaguju i traže potpuno otvaranje javnih medijskih servisa, u prvom redu RTS i RTV.

Na pitanje do kad će čekati da se smire tenzije unutar opozicije, Obradović je rekao da gubi strpljenje i da je krajnje vreme da se dogovore.

„Srpski pokret Dveri svakako neće čekati druge kolege iz opozicije da se uozbilje i dogovore, niti ćemo moliti za milost aktuelnu vlast ili evropske posrednike“, rekao je Obradović i najavio za Svetski dan porodice, 15. maj skup ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

Komentari

Vaš komentar