Objavljen poziv za prijavu kandidata za instruktore na ovogodišnjem popisu

Vesti 24. jun 202213:08 1 komentar
Papiri, papir, dokument, potpisivanje, kancelarija, papirologija
Shutterstock

Republički zavod za statistiku (RZS) objavio je javni poziv svim zainteresovanim kandidatima da se prijave za posao instruktora za potrebe sprovođenja popisa stanovništva, domaćinstava i stanova, koji će se sprovoditi od 1. do 31. oktobra ove godine.

Prijavljivanje je moguće od danas, do 3. jula, objavljeno je na sajtu RZS.

Pročitajte još

Kako je navedeno, instruktori imaju obavezu da prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju popisa i rad u aplikacijama za prikupljanje podataka i monitoring, sprovedu petodnevnu obuku kandidata za popisivače i da na teritoriji za koju su zaduženi prate tok popisivanja, kontrolišu rad popisivača koji su im dodeljeni, daju im potrebna uputstva i pomažu im u radu i rešavanju spornih situacija tokom popisivanja.

Jedan instruktor će u proseku biti zadužen za monitoring rada sedam popisivača, a bio bi angažovan od 23. avgusta do 31. oktobra.

Na konkurs se mogu prijaviti punoletni državljani Srbije sa prebivalištem ili prijavljenim boravištem Srbiji i stečenim najmanje četvorogodišnjim srednjim obrazovanjem.

Kandidati se mogu prijaviti za rad samo na teritoriji lokalne samouprave u kojoj žive, izuzetno, studenti koji se školuju van mesta stanovanja mogu se prijaviti za rad u svojoj opštini ili gradu ili u lokalnoj samoupravi u kojoj privremeno borave tokom studija.

Sa izabranim kandidatima zaključiće se Ugovor o privremenim i povremenim poslovima (nezaposlena lica, zaposlena lica sa nepunim radnim vremenom, starosni penzioneri) ili Ugovor o dopunskom radu (lica zaposlena sa punim radnim vremenom kod drugog poslodavca, odnosno čiji poslodavac nije Republika Srbija).

Kandidati će moći da se prijavljuju isključivo popunjavanjem elektronske prijave, a na sajtu RZS je objavljen i spisak opština i gradova sa potrebnim brojem kandidata.

Rang lista prijavljenih kandidata za instruktore sa ukupno ostvarenim bodovima po prijavi, kao i spisak kandidata koji se pozivaju na testiranje i razgovor, biće objavljena 6. jula na sajtovima RZS – www.stat.gov.rs i popis2022.stat.gov.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare