Obeležena 108. godišnjica Cerske bitke

Vesti 19. avg 202215:57 2 komentara
FoNet/Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

U Tekerišu je uz državne počasti obeležena 108. godišnjica bitke na Ceru u kojoj je srpska vojska izvojevala jednu od najznačajnijih pobeda u Prvom svetskom ratu.

Državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti stradalima, predvodila je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, saopštilo je resorno ministarstvo.

Kisić je istakla da je i današnja Srbija isto hrabra kao što je bila pre 108 godina i da će se, kako je kazala, vođena najsvetlijim primerom patriotizma cerskih junaka, uvek boriti za mir i slobodu.

„Zato ovde, u Tekerišu, danas poručujemo da je Srbija, vođena mudrom politikom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, slobodna država, koja jeste i koja će večno biti na strani mira, razumevanja, tolerancije i saradnje“, naglasila je ona.

Prema njenim rečima, samo u slobodi i miru Srbija može da ide napred, da privredno i ekonomski jača.

Rekla je da je srpska vojska pre 108 godina izvojevala prvu savezničku pobedu u Prvom svetskom ratu, protiv znatno jače i opremljenije vojske i da u Tekerišu svi osećaju beskrajni ponos i neizmerno poštovanje prema cerskim junacima.

„Ponos i poštovanje prema onima koji su simbol junaštva, časti, poštenja i odlučnosti u borbi za slobodu. Na tome će im Srbija zauvek biti zahvalna“, poručila je Kisić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare