Obeležava se Dan borca, premijerka Srbije položila venac

Vesti 04. jul 202114:40 > 14:4724 komentara
Podeli:
Izvor: TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

Premijerka Srbije Ana Brnabić položila je venac na spomenik "Poziv na ustanak" ispred kuće porodice Ribnikar u Beogradu, povodom obeležavanja Dana borca.

Brnabić je rekla da je ovo još jedan od važnijih datuma srpske istorije, kada se pre 80 godina glas srpskog naroda i glas antifašista daleko čuo.

Prema njenim rečima, taj glas se toliko daleko čuo da nove generacije osam decenija kasnije imaju odgovornost, ali i ogromnu potrebu, da se zauvek sećaju tog 4. jula 1941. godine i jasno i glasno pošalju poruku da ga nikada neće zaboraviti.

„Pamtićemo zauvek sve poginule borce Narodnooslobodilačkog rata i dok smo živi odavaćemo priznanje svim učesnicima borbe. Zahvaljujemo na svemu što su učinili za mlađe generacije i ovu zemlju. Danas potvrđujemo tezu da mi ne samo da stvaramo istoriju, nego smo mi istorijom i stvoreni“, rekla je ona.

Izvor : TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

Premijerka je podsetila je da je baš u kući porodice Ribnikar otpočela borba za slobodu, kada je upućen poziv na ustanak, te da je ova porodica još 1904. godine pokrenula list „Politika“.

Venac je položio i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić. Ceremoniji polaganja venaca prisustvovala je i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Bili su prisustni i predstavnici evropskih antifašističkih udruženja i predsednik Međunarodne federacije antifašista Vilmoš Hanti.

Izvor: Tanjug

Komentari

Vaš komentar