Obećanja pred svake izbore, a od ulice ništa, Kragujevčani potpisuju peticiju

Vesti 21. feb. 202120:24 > 22:2312 komentara
Podeli:

Pred svake izbore stanovnici ulice Vite Džajevića u Kragujevcu dobijali su obećanje da će im ulica biti rekonstruisana. Ali to se nikada nije desilo, a situacija je sa svakim padavinama postajala sve gora. Zato su se stanari sami organizovali i počeli potpisivanje peticije. U gradu kažu da ulica jeste na listi prioriteta, ali ne i kada bi u nju mogle da stignu građevinske mašine.

Naselje Sušica u Kragujevcu. Ulica Vite Džajevića – mala. Problemi stanovnika – veliki. „Dosta smo čekali“, „Ovo je A zona“, „Ulica zvana predizborna kampanja“, „Stop blatu“, „Hoćemo asfalt“, poručuju građani.

Godinama meštani slušaju obećanja o asfaltiranju ulice, posebno pred izbore. Posle izbora gledaju bagere i kamione u drugim kragujevačkim ulicama.

Strma i uska ulica godinama se nasipa kamenom. Zimi blato na sve strane, a kada padne sneg posebno je teško, kažu građani.

„Hoćemo asfalt, nećemo blato. Kiša. Hoćemo asfalt. Četrdeset godina živim u ovo ulici, nema ništa. Deca u školu ne mogu da idu, ulazi voda u kuću, u garažu. Ne može da se živi. Evo, godinama dolaze pred izbore. Ja kažem, nemoj da mi dolazite. Lažete. Samo lažete narod u ulici. Do kraja novembra sigurno asfalt. Evo, prođe i dođe mart“, kaže Slavića Mavrić.

Julijana Karić kaže da „pred izbore samo dolaze“.

„Sve obećavaju da će to da urade, da asfaltiraju da srede ulicu. I dan danas nije sređena, kao što vidite. Ja sam ovde 52 godine. Vidite blato. Letos nam je poplavilo dvorište, dole ulazilo unutra. To ti je haos živi“, kaže Julijana.

Peticiju su potpisali i predali gradonačelniku Nikoli Dašiću. Čekaće do polovine marta i početka građeviske sezone za putarska preduzeća.

„Žalili smo se gradonačelniku i generalno opštini. Slali smo mejlove, nikakve odgovore nismo dobili. Sada čekamo
15. mart kada, inače, kreće građevinska sezona, da vidimo da li će se ostale ulice raditi, da bi znali šta i kako dalje – kome da se obratimo“, kaže Neda Ćurčić.

Anđela Karić kaže da su Kragujevčani „skupili i napisali peticiju“. „Skupili smo potpise svih građana u našoj ulici. Svi su saglasni, svi želimo asfalt. Zato što se nalazimo u A zoni“.

Odgovor na upit N1 o ulici Vite Džajevića umesto gradonačelnika dao je direktor lokalnog preduzeća za puteve, koji je rekao da je ta ulica bila u planu za 2019. i 2020. godinu.

„Usled poznatih događaja sa pandemijom nije se stiglo do ovog dela grada. Predmetna ulica jeste u planu za rehabilitaciju“, rekao je Nikola Miletić, direktor JP Putevi Kragujevac.

Meštani ulice u naselju Sušica su nestrpljivi. Najavljuju radikalizaciju protesta.

„Mi smo planirali i podneli smo u Krizni štab za blokiranje Avalske ulice ako nam neko ne izađe u susret po ovom
pitanju. Imam 44 godine i rođen sam u ovoj ulici. Ništa se nije promenilo“, kaže Zoran Karić.

Žene i deca iz naše ulice su spremne da protestuju i blokiraju Avalsku ulicu kako bi nam asfaltirali našu ulicu“, navodi Neda Ćurčić.

Komentari

Vaš komentar