NUNS: Pajkić da se izvini zbog napada na medije i zloupotrebe stradanja Srba

Vesti 21. jul 202209:25 3 komentara
N1

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je narodnog poslanika sa liste Srpske napredne stranke (SNS) Lava Pajkića da se izvini zbog zloupotrebe i relativizacije stradanja srpskog naroda, kao i poređenja novinara i medija sa ubicama, nakon što je Danas, N1 i Nova.rs uporedio sa vođama logora u Jasenovcu.

Povezane vesti:

„Opravdanje za njegov postupak može biti jedino činjenica da nije bio svestan težine iznetog poređenja. Zato ga savetujemo da se ubuduće edukuje pre nego što upotrebi slične termine u svojim obraćanjima“, navodi se u saopštenju NUNS-a.

Ocenili su da je taj slučaj „još jedan očigledan primer na kome se može videti da napadi, etiketiranje i širenje mržnje prema nezavisnim novinarima dolazi, pre svega od strane vladajućih struktura u državi“.

„Cilj tih nastupa nije ništa drugo do širenje tenzija i produbljivanja podela u celokupnom društvu, kako bi se zamaskirali egzistencijalni problemi gradjana“, dodaje se u saopštenju.

NUNS je pozvao sve državne funkcionere da prestanu da stigmatizuju novinare kada iznose činjenice o njihovom radu i da konstruktivnu kritiku shvate na pravi način i iskoriste je u svrhu poboljšanja sopstvenog rada koje mora biti u javnom interesu svih gadjana Srbije.

Povod za poredjenje redakcija i novinara tih medijskih kuća sa ustašama bile su, objašnjava NUNS, kolumne posvećene temi Jasenovca.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare