NUNS osuđuje pretnje Zoranu Sekuliću i napade na novinare N1

Vesti 20. sep 202117:26 > 17:276 komentara
vanja i filip
Izvor: N1

Nezavisno udruženje novinara Srbije saopštilo je danas da osuđuje pretnje koje je dobio urednik Foneta Zoran Sekulić i napade i ometanje u radu koje su doživeli novinari Televizije N1 i zahteva od nadležnih organa da reaguju i istraže ove slučajeve i procesuiraju počinioce.

#related-news_1

„Zoran Sekulić je nakon gostovanja na N1 dobio preteću i uvredljivu poruku preko društvene mreže Fejsbuk, dok su novinari N1 Vanja Đurić i Filip Lukić bili ometani, vređani i gađani jajima tokom protestnog skupa protivnika vakcinacije i ekstremističkih organizacija. U slučaju ometanja rada ekipe TV N1 pohvaljujemo reakciju pripadnika policije koji su novinarima omogućili da nastave sa izveštavanjem“, navodi NUNS u saopštenju.

Dodaje se da su ovi slučajevi, nažalost, samo nastavak kontinuiranog ugrožavanja bezbednosti nezavisnih i profesionalnih novinara u Srbiji, što je posledica negativne atmosfere u društvu koju pre svih stvaraju funkcioneri vlasti i režimski mediji, ali selektivnog pristupa nadležnih organa slučajevima napada na novinare.

„Ugledajući se na moćne političare, mnogi građani daju sebi za pravo da vređaju, kleveću i napadaju novinare i medijske radnike, a česta nezainteresovanost, pa čak i opstrukcija nadležnih organa onemogućavaju da brojni slučajevi napada i pritisaka budu procesuirani i dobiju sudski epilog“, ističe se u saopštenju NUNS-a.

Komentari

Vaš komentar