NUNS o presudi za paljenje kuće Jovanovića: Mogućnost da proces traje u nedogled

Vesti 25. dec 202113:38 8 komentara
N1

Nezavisno udruženje novinara Srbije izražava duboku zabrinutost zbog odluke Apelacionog suda u Beogradu da ukine prvostepenu presudu Dragoljubu Simonoviću, Vladimiru Mihailoviću i Aleksandru Marinkoviću za paljenje kuće novinaru Milanu Jovanoviću.

Povezane vesti:

„Poražavajuće je da je pravda poništena iz proceduralnih razloga i neshvatljive su greške u slučaju koji je bio pod stalnom lupom javnosti i zahtevao punu pažnju i koncentraciju svih u postupku, naročito sudije, navode iz NUNS-a.

Oni ističu da su ovakvi slučajevi veoma simptomatični i pale crvene alarme, jer postoji mogućnost da i ovaj proces u kojem je žrtva novinar traje u nedogled, poput suđenja za ubistvo Slavka Ćuruvije.

Zabrinuti smo i kako će Milan Jovanović i njegova supruga Jela podneti ponavljanje suđenja, jer su tokom prvostepenog postupka na mnogo načina bili ponižavani i čak kriminalizovani, a njihovo stradanje i pretrpljeni strah minimizirani i banalizovani“, dodaju iz ovog udruženja.

NUNS je nedavno izrazio i bojazan za bezbednost Milana Jovanovića, jer mu je oduzeta policijska zaštita, a ta odluka države je, kako kažu, posle ukidanja presude još spornija.

„Zahtevamo od državnih organa da je pod hitno promene. Naše udruženje i dalje će svom članu i kolegi Jovanoviću, kao i redakciji Žig-Infa iz Grocke, pružati nedvosmislenu podršku i solidarnost u svakom smislu, u nadi da će u najbržem mogućem roku pravda u slučaju paljenja kuće Jovanovića u Vrčinu biti zadovoljena“, rečeno je iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare