NUNS i UNS: Nadležni hitno da reaguju na vređanje Brankice Stanković

Vesti 26. maj 202215:39 > 16:58 0 komentara
brankica stanković
N1

Nezavisno udruženje novinara Srbije ocenilo je da nadležni treba hitno da reaguju u vezi sa skandiranjem navijača Partizana protiv novinarke Brankice Stanković. NUNS je pozvao nadležne da reaguju povodom zastrašivanja i vređanja novinarke, jer nereagovanje ohrabruje aktere tog incidenta da nastave sa zastrašivanjem, što, kako je NUNS ocenio, može ozbiljno da ugrozi bezbednost novinarke. Udruženje novinara Srbije saopštava da su policija i tužilaštvo dužni da se bave slučajem skandiranja novinarki Brankici Stanković.

Povezane vesti

U saopštenju je takođe navedeno da čelnici ABA lige i Košarkaškog kluba Partizan treba da snose odgovornost, da osude skandiranje, kako se na narednim sportskim događajima ono ne bi ponavljalo.

Na košarkaškoj utakmici Partizan-Budućnost, koja je odigrana 22. maja, navijači su skandirali protiv novinarke Brankice Stanković, kao što je to bio slučaj na utakmici 2009. godine.

UNS: Policija i tužilaštvo dužni da se bave skandiranjem Brankici Stanković

Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenilo je da su policija i tužilaštvo dužni da se bave slučajem skandiranja navijača Partizana novinarki Brankici Stanković, na utakmici koja je održana pre nekoliko dana.

Kako je navedeno, ponavljaju se uvrede i zastrašivanja, jer je Stanković zbog uvreda i pretnji, koji su joj upućivane na fudbalskoj utakmici 2009. godinama, imala policijsku pratnju.

UNS samtra da treba da se oglasi i Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara, a da rukovodstvo sportskog društva Partizan treba da se ogradi od takvog ponašanja navijača.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!