NS: U Negotinu naknadno zaokruživane druge liste da bi poništili glasove za nas

Vesti 22. okt 202117:17 > 18:34 21 komentara
narodna stranka, narodna stranka logo
N1

Narodna stranka saopštila je da je uvidom u glasački materijal sa lokalnih izbora u Negotinu utvrdila da je na 80 odsto nevažećih listića zaokružena lista te stranke, a da su potom na istim listićima različitim olovkama zaokružene druge liste, čime su oni postali nevažeći.

„Reč je o brutalnoj krađi glasova građana koji su poverenje poklonili Narodnoj stranci. Očigledno je da su naknadno zaokruživane i druge liste kako bi bili poništeni glasovi za Narodnu stranku“, navodi se u saopštenju.

Povezane vesti

Na izborima u Negotinu bilo je čak pet odsto nevažećih listića, što je neuobičajeno visok procenat, a na pojedinim biračkim mestima bilo je i više od 100 nevažećih listića, dodaje se u saopštenju.

Ističe se da su u selu Dušanovac istim rukopisima potpisivane čitave porodice na biračkim spiskovima. Mladić rođen 2000. godine na jednom biračkom mestu je ostavio otisak prsta umesto potpisa, kao da je nepismen, a pohađao je gimnaziju.

Predstavnicima Narodne stranke, koji su danas obavili uvid u glasački materijal, nije dozvoljeno ni da fotografišu uočene nepravilnosti, ni da ih fotokopiraju, niti da ih na licu mesta zabeleže na papiru, nego samo da pogledaju materijal.

Opštinska izborna komisija u Negotinu odbila je sve primedbe Narodne stranke na izborne nepravilnosti.

Narodna stranka osvojila je oko 13 odsto glasova na lokalnim izborima u Negotinu, održanim 17. oktobra.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare