Na meti dojava bombi zdravstvene ustanove i škole u Beogradu, kao i KC Vojvodine

Vesti 18. maj. 202212:58 > 19:5424 komentara
Podeli:
Izvor: Filip Krainčanić/Nova.rs

Eksplozivne naprave prijavljene su u KBC "Dragiša Mišović", Gradskoj bolnici na Zvezdari i na Vojnomedicinskoj akademiji, kao i u nekoliko škola u Beogradu. Oko 14 sati, dojava o bombi stigla je i na adresu Kliničkog centra Vojvodine.

Povezane vesti

Kako je javio reporter N1 na terenu, u KBC „Dragiša Mišović“ sve se odvija u normalnom redu.

Ljudi na portirnici potvrdili su za N1 da je prijavljena bomba, ali nisu mogli da preciziraju u kom tačno delu, i rekli su da je kontradiverziona jedinica već otišla.

KBC „Zvezdara“ je kompletno proverena zbog dojave o bombi. Svi pacijenti, lekari i medicinsko osoblje su bili evakuisani, rečeno je za N1 na ulazu u bolnicu. Dojava o bombi stigla je mejlom oko podneva.

Sada sve klinike redovno funkcionišu.

Dojava i u KC Vojvodine

Dojava o bombi u Kliničkom centru Vojvodine stigla je oko 14 časova putem mejla, potvrđeno je u PR službi te ustanove za N1.

Policija i dalje pregleda zgrade u okviru kompleksa KCV-a, a uskoro se očekuje njihovo zvanično saopštenje.

Pacijenti nisu evakuisani, a iz KCV-a su saopštili da su preduzeli sve mere za zaštitu hospitalizovanih pacijenata i zaposlenih kao i onih kojima je potrebno hitno zdravstveno zbrinjavanje u ovoj ustanovi.

„Sve ovo u značajnoj meri dovodi do otežanog rada Kliničkog centra Vojvodine“, saopštio je KCV.

VMA: Utvrđeno da je dojava lažna

U prepodnevnim časovima, na zvaničnu mejl adresu Vojnomedicinske akademije, stigla je pretnja da je u prostorijama te vojnozdravstvene ustanove postavljena eksplozivna naprava.

Kako se navodi u saopštenju, odmah po prijemu anonimne dojave, nadležni organi izvršili su protivdiverzioni pregled i utvrdili da je reč o lažnoj dojavi.

Svi pacijenti i zaposleni koji se nalaze na Vojnomedicinskoj akademiji su bezbedni, navode.

Dojava bombe je stigla i za Elektrotehničku školu na Voždovcu, PTT na Paliluli i Medicinsku školu na Zvezdari.

Komentari

Vaš komentar