Novosadska kanalizacija puna najlon čarapa, lekova, flastera, zaštitnih maski…

Vesti 06. dec 202113:24 6 komentara
Pixabay/ilustracija

Ekipe novosadskog Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" u Ulici Kornelija Stankovića su izvukle veliku količinu otpadnog vlaknastog materijala iz kanalizacije, u kojem su dominirale vlažne maramice, najlon čarape, lekovi, cigarete, flasteri, zaštitne maske i gumene rukavice. Kako je saopšteno iz tog preduzeća, situacija je kritična u celom gradu, pa su apelovali na građane da u kanalizaciju ne bacaju predmete i stvari kojima je mesto u kontejnerima i kantama za otpatke.

„Pre nego što krenete da bacate ‘sve i svašta’ setite se da sledeće stvari nikako ne smeju da završe u wc-šolji: vlažne maramice, kuhinjski ubrus, štapići za uši, ulošci i tamponi, najlon čarape, stari lekovi, masnoća i ulje, flasteri, cigarete, gumene rukavice i zaštitne maske“, piše u saopštenju.

Navodi se i da u kanalizaciju svakako ne bi trebalo da se odlaže krupan otpad kao što su gume, delovi nameštaja i bele tehnike, delovi automobila ili leševi životinja, a u pitanju je samo deo spiska šta sve radnici JKP-a „Vodovod i kanalizacija“ pronalaze u šahtovima i kanalizacionim otvorima.

„Takvu vrstu otpada treba odlagati na propisana mesta jer mogu ozbiljno da oštete i zaguše pumpe i izazovu kvarove te ozbiljno ugroze funkcionisanje komunalnog sistema našeg grada i dovedu do neplaniranih finansijskih troškova. Zato još jednom apelujemo na Novosađane da razmisle gde odlažu otpad jer na taj način čuvaju i sebe i svoj Novi Sad“, piše u apelu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare