Novosađanin osumnjičen da je oštetio robne rezerve za 624,5 miliona dinara

Vesti 05. apr 202217:49 6 komentara
Ilustracija / Shutterstock

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je u kontroli skladištara koji lageruju robu Republičkih robnih rezervi uhapšen V.Ć. (59) iz Novog Sada, pod sumnjom da je oštetio robne rezerve za 624,5 miliona dinara.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pohvalio je pripadnike policije i naglasio da će svi oni koji se usude da na ovaj način ugroze egzistenciju građana biti identifikovani, pronađeni i sankcionisani.

„Kod nas nema nestašica brašna, ulja i osnovnih životnih namirnica, jer je država na vreme reagovala. Ljudi u Srbiji ne treba da brinu, imamo svega dovoljno. A svi oni koji zarad ličnog bogaćenja pljačkaju građane Srbije biće uhapšeni i konstantno na meti srpske policije“, poručio je Vulin.

Uhapšeni V.Ć. je, kako se sumnja, kao odgovorno lice privrednog društva Žitopromet DOO Ruma od 1. januara do 30. marta ove godine nezakonitim postupanjem oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za 624.500.141 dinar, a za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare