Novopazarac osuđen na 11 godina zatvora zbog ranjavanja dve osobe

Vesti 23. maj. 202214:162 komentara
Podeli:
Izvor: Nova.rs/Irfan Ličina (ilustracija)

Viši sud u Novom Pazaru osudio je Hidaeta A. (47) iz tog grada na jedinstvenu kaznu od 11 godina zatvora zbog ranjavanja M.K. (41) i slučajne prolaznice M.M. (35), objavio je radio Sto plus.

Sudsko veće ga je proglasilo krivim za izvršenja dva krivična dela – teška telesna povreda i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja.

On je, kako je utvrdio sud, nakon kraće rasprave 15. decembra 2020. u blizini zgrade Policijske uprave, ispalio dva hica u M.K. dok je bio u vozilu.

Naneo mu je prvim hicem teške, a drugim lake telesne povrede, za šta je osuđen na četiri godine zatvora.

Nakon toga je ispalio još pet hitaca ka vozilu M.K. od kojih je jedan, kako je sud ocenio, iz nehata pogodio slučajnu prolaznicu M.M, udaljenu 81 metar.

Prolaznicu je pogodio u grudi, nanevši joj teške telesne povrede opasne po život i za to mu je izrečena kazna od tri godine zatvora.

Zbog nošenja pištolja, za koji nije imao dozvolu i koji je bacio u reku nakon pucnjave, osuđen je na šest godina zatvora, odnosno, ukupno na jedinstvenu kaznu zatvora od 11 godina.

Obrazlažući presudu, predsednik sudskog veća je rekao da se u ovom slučaju ne radi o teškom ubistvu u pokušaju, što je smatralo Više tužilaštvo, jer Hidaet nije imao nameru da M.K. liši života, već samo da ga teško povredi.

Takođe, nisu prihvaćeni argumenti odbrane da je delovao u nužnoj odbrani, jer materijalni dokazi nisu pokazali da je M.K. bio naoružan.

Istom presudom, Viši sud je osudio Hidaetovog sina A.A. (25) na osam meseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja.

Sud je utvrdio da je on pokušao da udari M.K. pesnicom u glavu i da je nogom udario u njegov automobil, čime je „narušio javni red i mir i značajno ugrozio spokojstvo građana“.

Kako se radi o prvostepenoj presudi, Više tužilaštvo u Novom Pazaru i odbrana okrivljenih imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Komentari

Vaš komentar