Novi zahtev za građevinsku dozvolu za Hadži Melentijevu, NADA traži moratorijum

Vesti 21. jul 202213:38 > 15:07 6 komentara
N1

Šef odborničke grupe NADA u Skupštini Beograda Marko Sarić izjavio je da je vlasnik jednog od dva objekta u Hadži Melentijevoj ulici koji su pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika Beograda ponovo podneo zahtev za izdavanje građevinske dozvole koja mu je ranije odbijena.

Pročitajte još:

Sarić je na konferenciji za novinare podsetio da su objekti Hadži Melentijevoj 47 i 72 su od posebne vrednosti za Beograd i da se nalaze u celini Neimar – Kotež, dodajući da je Zavod za zaštitu spomenika predložio Vladi da tu celinu proglasi za kulturno dobro, o čemu Vlada još nije donela odluku.

Za te objekte investitor je podneo o zahtev za izdavanje građevinske dozvole koje su u junu odbile Gradska uprava i Sekretarijat za urbanizam, istakao je Sarić i naveo da je vlasnik objekta u Hadži Melentijevoj 72 ponovo podneo zahtev za izdavanje građevinske dozvole.

Sarić je rekao da postoji bojazan da će Gradska uprava dozovoliti investitoru za izgradnju novog objekta, pre nego što Vlada donese odluku.

Sarić je rekao da će zbog toga odbornička grupa NADA predložiti gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću i načelnici Gradske uprave Sandri Pantelić da stave moratorijum na izdavanje odluka za objekte koji su obuhvaćene predlogom koji je upućen Vladi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare