Novi sistem bezbednosti u autobusima GSP

Vesti 28. jul. 202112:0531 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/ Beoinfo

Autobusi u gradskom prevozu neće moći da krenu dok sva vrata nisu zatvorena, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obrazlažući nove sisteme bezbednosti u autobusima.

On je precizirao da će iznad svih vrata biti postavljene kamere, a situaciju će kontrolisati vozač preko posebnog ekrana i imaće jasniji pregled vrata vozila, prenosi Beoinfo.

Tako će lakše moći da vidi da li su putnici bezbedno ušli ili izašli iz autobusa. Svako vozilo će posedovati poseban taster za vozača koji svetli dok su vrata otvorena, a gasi se po zatvaranju.

Pored toga, dodao je gradonačelnik, uvodi se i novo osvetljenje iznad vrata kako bi i putnici jasnije videli da li su vrata zatvorena ili otvorena.

„Na ovaj način do sada smo opremili 500 autobusa. Cilj nam je da do 1. septembra ovaj sistem instaliramo u svim autobusima. To će biti dodatni faktori sigurnosti, naročito za decu, jer želimo da pre početka školske godine smanjimo svaku vrstu rizika i povećamo bezbednost svih putnika u vozilima javnog gradskog saobraćaja“, izjavio je Radojičić.

Komentari

Vaš komentar