Novi psihološki udar na škole u Srbiji, uznemiravajući sadržaj u poruci o bombi

Vesti 20. maj 202219:06 > 19:08 57 komentara

Samo dan pošto je ministar prosvete objavio da je utvrđeno da opasnosti nema i da svi đaci mogu nazad u školske klupe, nove dojave o bombama.

Stigle su ranom zorom na mejl adrese svih direktora osnovnih škola u Novom Sadu i Južnobačkom okrugu, pre početka nastave.

POVEZANE VESTI

Pojedine škole ipak su je realizovale posle brze intervencije kontradiverzionih jedinica, neke otkazale, druge su prešle na onlajn režim.

„Stav Ministarstva prosvete je da dok se škole ne pregledaju od strane protivterorističkih ekipa, da deca ne budu jednostavno u školi. Veliki broj škola je na teritoriji grada, ne znam koliko takvih ekipa ima i sigurno će trebati dosta vremena da oni obave te preglede“, kazao je Petar Narančić iz OŠ „Svetozar Marković Toza“.

Ni na jugu mira nemaju – ni u Vranju, Pirotu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji. Dojave da su bombe podmetnute, sa istom uznemiravajućom sadržinom, dobile su sve osnovne škole u Nišu.

„Shvatite, konačno, svoje pravo značenje i mesto u ovom svetu! Shvatite da ste vi tu suvišni, vi ste genetsko đubre koje ne bi trebalo da bude, đubre stvoreno slučajno kao rezultat evolucione greške, đubre koje treba uništiti“, navodi se u poruci.

Jedna od prvih koje su se našle na meti je Osnovna škola „Ratko Vukićević“.

„Odmah smo decu evakuisali, sve tetkice koje su u prvoj smeni su stajale na svim ulazima i obaveštavale učitelje i nastavnike da decu sačekaju ispred kapija i da sa đacima odu u park ‘Čair’. Negde nam je i najavljeno da pratimo mejlove i da može da se očekuje“, rekla je Divna Stefanović iz OŠ „Ratko Vukićević“.

A ministar unutrašnjih poslova ponavlja ono što govori nedeljama – cilj svega je da Srbija odluke donosi pod pritiskom, misleći na uvođenje sankcija Rusiji. Kao i do sada, bez konkretnih dokaza.

„To je jasna poruka, šta se očekuje od nas i šta se traži od nas“, rekao je Vulin.

Sarapa: Stiže i sa adresa iz više zemalja…

„Pazite, jedna je stigla iz Gambije“, kazao je.

Sarapa: Šta Gambija ima sa…

„Je l’ stvarno mislite da neko tamo ima problem sa sukobom u Ukrajini“, upitao je ministar.

Do okončanja pregleda nastava će se odvijati onlajn, a učenici će biti vraćeni u klupe, nakon potvrde da je bezbedno. O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole će obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare