Novi dokazi o klanu Belivuka – ponovo ih iznosi predsednik, iz Tužilaštva ni reč

Vesti 15. maj 202119:18 > 19:47 111 komentara

Srbija je još jednom frapirana gotovo nezamislivim i krvožednim zločinima koji se stavljaju na teret klanu Veljka Belivuka. Ipak, to ne znači da je podignuta optužnica, niti da se javnosti obratio neko nadležan iz Republičkog javnog tužilaštva. Do detalja, zločine je prepričao predsednik Srbije, kao da je reč o scenariju za horor film. Sagovornici N1 kažu da je pažnja javnosti skrenuta na bizarnosti i da još nema odgovora na pitanje ko je iz policije pomagao Belivukovoj grupi.

U najudarnijem terminu petkom emitovani su i izneti su dokazi Tužilaštva u procesu u kome optužnica još nije podignuta. Detalje o gnusnim zločinima klana Belivuk javnosti je obelodanio predsednik Srbije, koji kaže da je i tužilac zadovoljan dokazima.

„Pronađeno je mnogo dokaza, DNK tragova. Ti ljudi su klali i mleli ljude u velikoj industrijskoj mašini za meso“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Novinar Vremena Momir Turudić kaže da je ovde reč o potrebi za šokiranjem javnosti.

Povezane vesti:

„Kada predsednik države u javnom nastupu iznosi takve stvari, to blago rečeno deluje bizarno. Ta potreba je nekako dokaz podizanja granice dokle mediji mogu da idu. Pa setite se imali smo najavu, videće se što svet nije video, pa ubistva uživo. To je kao u rijalitiju“, kaže Turudić.

Vuk Cvijić, novinar koji godinama izveštava o organizovanom kriminalu, kaže da je još jednom negirana podela vlasti.

„Ja sam se nadao posle svih upozorenja iz EU i međunarodne zajednice da će postojati sudska vlast, da će se voditi samostalne istrage. Da će predsednik odustati od takvih nastupa. Međutim, on je sve više pojačao. Imamo simbiozu gde je Vučić i tužilac i sudija i policajac i država. To je građenje kulta ličnosti“, smatra Cvijić.

Predsednik Srbije se više puta tokom emisije direktno obratio jednom od vođa kavačkog kriminalnog klana iz Kotora.

„Ovo govorim Zviceru, koji je veliki zlikovac i ubica, da ga pozovem da me ubije, zato što mu slobode neće biti dok sam živ“, rekao je Vučić.

Vuk Cvijić podseća da su o poslovima Zvicera i Belivuka dokazi postojali još 2017. i 2018.

„Neobično je da su se tek sada setili. Prvo je neobično zašto se uopšte on obraća, a drugo je neobično zašto su se setili tek posle toliko godina? Isto je slučaj i sa klanom Belivuka“, kaže Cvijić.

Vučić se u intervjuu obrušio i na redakciju portala Direktno.rs, koji je optužio za širenje lažnih vesti i linč njegovog sina Danila. Direktno odgovara: „Za sve što se u budućim danima bude dešavalo članovima redakcije portala Direktno.rs i njihovim porodicama, direktno odgovornim smatramo Aleksandra Vučića, bivšeg ministra informisanja u vreme ubistva novinara Slavka Ćuruvije“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare