Novi dan: Zašto kolege iz SANU nisu podržale Kostića povodom izjave o Kosovu?

Vesti 17. jan. 202117:45 > 17:5817 komentara
Podeli:
Novi dan
Izvor: N1

Danima već traju napadi dela javnosti, tabloidnih medija i političara na predsednika SANU Vladimira Kostića zbog njegove izjave da „Kosovo de facto i de jure više nije u našim rukama“ i da to neko „narodu mora da kaže“. Javno izrečen stav izazvao je salvu kritika, uvreda, proteste, pa čak i peticiju za Kostićevu smenu. Zbog čega takva reakcija? Zbog čega ga niko od akademika nije podržao? Kolika je snaga ove institucije? Kakav je odnos vlasti prema Akademiji, a kakav naroda, i šta bi trebalo da bude njen zadatak i misija ? O tome u temi jutra u Novom danu na TV N1  govori Tibor Varadi, akademik i profesor međunarodnog prava.

Štampu prelistavamo sa novinarkom dnevnog lista “Danas” Safetom Biševac.

Uživo smo u OŠ „Drinka Pavlović“, proveravamo kako protiče početak drugog polugodišta.

U Srbiju je stiglo milion doza kineske vakcine protiv koronavirusa, a da ta vakcina još nije dobila dozvolu za upotebu od Agencije za lekove i medicinska sredstva. Šta do sada znamo o vakcini kompanije „Sinofarm“? Koliko je efikasna i ko sme da je primi? Kako izgledala procedura dobijanja dozvole Agencije za lekove i kada možemo da očekujemo da bude izdata? O tome razgovaramo sa Bojanom Trkuljom iz Udruženja proizvođača inovativnih lekova Inovia.

Sledeće subote u „Zvezdara teatru“ moći ćete da pogledate predstavu “Ljubav u Savamali”. O predstavi, o pozorištu u doba pandemije I o inspiraciji govoriće glumica Lena Bogdanović.

Duo “Edit” koji čine violinistkinja Edit Makedonska i harfistkinja Gorana Ćurgus izvodi popularna dela klasične muzike, kao i dela srpskih kompozitora. U 2021. godini violinistkinja Edit Makedonska obeležava 40 godina umetničkog rada, a Duo „EDIT“ obeležava 10 godina postojanja. Nastupom u Galeriji „Artget“ započeće obeležavanje ovih jubileja. Tim povodom članice dua “Edit” su gošće Novog dana.

Komentari

Vaš komentar