Novi dan: Vakcinacija u Srbiji – zaštita ili diskriminacija?

Vesti 27. jul. 202114:463 komentara
Podeli:
Izvor: N1

U Evropskoj uniji do sada je bar jednu dozu vakcine protiv koronavirusa primilo 70 odsto odrasle populacije, a 57 odsto je potpuno vakcinisano. U Srbiji vakcinacija posustaje, pa lekari upozoravaju na pogoršavanje epidemijske situacije zbog kojeg u sredu zaseda Krizni štab. Da li su na vidiku nove mere u borbi protiv koronavirusa? Sve više država pribegava "pozitivnoj diskriminaciji". Treba li Srbija, po mišljenju epidemiologa Predraga Kona, da razmišlja o načinu za odvajanje vakcinisane i nevakcinisane populacije? Zaštita ili diskriminacija? U temi jutra Novog dana razgovaramo sa dr Zoranom Radovanovićem, epidemiologom i dr Draganom Delićem, infektologom.

Reporter N1 posetiće Institut za transfuziju krvi Srbije, koji se ponovo suočava sa problemom u zdravstvenom sistemu i poziva ljude da pomognu u njegovom rešavanju. Kažu, rezerve krvi su na minimumu, ima ih samo za vitalno ugrožene.

Dnevnu štampu prelistavamo sa novinarkom Tamarom Spaić, a u goste nam stiže crnogorski reditelj Dušan Kasalica, čiji će debitantski igrani film „Elegija lovora“, svoju svetsku premijeru imati u glavnom takmičarskom programu ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Film Festivala.

Komentari

Vaš komentar