Novi dan: Treba li registar pedofila i silovatelja da bude javan?

Vesti 26. sep 202215:585 komentara
Izvor: N1

Izlazak na slobodu višestrukog silovatelja izazvao je strah među Beograđankama. Dodatnu paniku povećavaju i tekstovi tabloda koji ga konstantno prate, objavljuju njegove fotografije i mapu kretanja. Imaju li mediji pravo da se stavljaju u ulogu policije? Kako takvo izveštavanje utiče na društvo? Treba li registar pedofila i silovatelja da bude javan i šta bismo time dobili? O tome za Novi dan govore Vanja Macanović iz Autonomnog ženskog centra i Aleksandra Ilić sa Fakulteta za bezbednost.

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše narodni poslanik iz redova Stranke slobode i pravde Vladimir Obradović.

Radovi na rekonstrukciji zgrade nekadašnje Glavne železničke stanice u Beogradu su obustavljeni, a iza zgrade, gde su nekad bili peroni, nalaze se uginule ptice i velike crne kese u kojima se nalaze mrtve ribe. Zašto su radovi obustavljeni i preti li tom delu Beograda ekološka katastrofa, proverava naša reporterka.

Fudbalska reprezentacija Srbije sa Norvežanima u Oslu igra meč za prvo mesto u B grupi Lige nacije. Košarkašice Srbije protiv Francuske traže prolaz grupne faze na Svetskom prvenstvu. O ovim i ostalim vestima iz sporta sa kolegama sa Sport kluba.

Proglašen je za jednog od deset najboljih mladih glumaca Evrope. Sve njegove uloge su velike i upečatljive. Da li je takva i uloga monaha u filmu “Mrak“? Zašto ga ne fasciniraju glumci koji ne ističu svoj talenat i kako je smislio način da pozorište približi deci? Gost Novog dana glumac Nikola Rakočević.

Vašem talentu je potrebno brušenje. Želite da zapevate, a da se vaš glas daleko čuje. Učite u društvu najboljih. Raspevavanje u Novom danu sa čuvenom muzičarkom Biljanom Krstić.

Komentari

Vaš komentar