Novi dan: Protesti u Kini – kad padnu maske

Vesti 29. nov 202217:23 0 komentara
Novi dan špica logo poster
N1

Nastavljaju se masovni protesti u nekoliko kineskih gradova protiv strogih kovid mera. Demonstranti uzvikuju parole i protiv Komunističke partije i predsednika Kine Si Đinpinga. Policija odgovara hapšenjem i brutalnim prebijanjem ljudi. Bela kuća podržala demonstrante. Šta se dešava u Kini? Prerasta li bunt protiv lokdauna u velike antivaldine proteste? Može li represija vlasti samo da dolije ulje na vatru i izazove još veće nemire u Kini još od 1989. godine? O tome u temi jutra govore ekspert za Kinu iz Beogradskog fonda za političku izuzetnost Stefan Vladisavljev i Dragoslav Rašeta iz Novog trećeg puta.

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše odbornik u Skupštini Grada Beograda Vladimir Obradović iz odborničke grupe „Ujedinjeni“.

Poskupljuju putarine od 1. januara. Vlada Srbije odobrila povećanje cene za devet odsto. Da li je poskupljenje opravdano, proverava naša reporterka.

Nije bila samo prva dama već i modna ikona jugoslovenskog socijalizma. Njene kreacije bile su inspiracija mnogim domaćim i stranim dizajnerima. Kako je supruga predsednika Tita modu koristila za kulturnu promociju nekadašnje države, otkriva nam modni kreator i direktor projekta o modnim kreacijama Jovanke Broz, Igor Todorović.

Igraju se poslednji mečevi grupne faze svetskog fudbalskog prvenstva. Srbiju samo pobeda protiv Švajcarske vodi u osminu finala. Sve o Mundijalu u našem mini specijalu “Sporedna stvar.“

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!