Novi dan: Preti li nam najteža zima u poslednjih 70 godina

Vesti 22. maj 202213:35 0 komentara
Novi dan
N1

Ima li u marketima u Srbiji dovoljno brašna, ulja i šećera? Strah od nestašica i gladi koje je najavio predsednik Srbije, stvorio je redove ispred rafova osnovnih životnih namirnica. Dodatnu tenziju podižu i informacije o navodnim nestašicama i u Evropi. Da li nam zaista preti gladovanje ili se panika planski širi među građanima? Koju to cenu rata plaćamo, a nismo u ratu? Preti li nam zaista najteža zima u poslednjih 70 godina? O tome u temi jutra govore glavna i odgovorna urednica magazina ''Biznis'' i ''Ekonometar'' Radojka Nikolić i ekonomski novinar Mijat Lakićević.

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše dirtektor Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) Branko Čečen.

Kako je čuveni Momo Kapor kao četvrorogodišnjak preživeo bombardovanje Sarajeva 1941. godine? Zašto je o majci tako malo znao? Ko je sve pohađao Kaporovu školicu i šta se u njoj učilo? Malo poznate detalje iz privatnog života našeg čuvenog pisaca i slikara otkriva u svojoj novoj knjizi novinar i pisac Aleksandar Đuričić.

Pod sloganom „Više od igre“, do 31 maja, biće održana manifestacija „Maj, mesec matematike“. Kako izgleda kada matematika i gejming industrija udruže snage, za Novi dan otkrivaju koordinatorka programa manifestacije “Više od igre“ Danijela Vučićević i direktror strategije Nordeus fondacije Miloš Đuričanin.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!