Novi dan: Odbor za kulturu – koga su branili poslanici dok su štitili Informer?

Vesti 03. okt 202218:12 1 komentar
N1

Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje većinom glasova odbio je da raspravljaja o intervjuu osuđenog silovatelja listu Informer. Za odbornike vladajuće većine Informer nije uradio ništa sporno, a glavni urednik lista okarakterisan je kao žrtva. Da li je time prorežimskim medijima poslata jasna poruka da ne brinu za posledice zbog neetičkog i neprofesionalnog izveštavanja? Šta su i koga branili poslanici dok su branili Informer? O tome u temi jutra govore Vida Petrović Škero, članica Saveta za štampu i Đorđe Miketić, član skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje.

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše reditelj Gorčin Stojanović.

Rumunska policija upala je u sedište NIS Petrola u Temišvaru zbog sumnje da su informacije u vezi sa rezervama nafte u toj zemlji stigle do Beograda i Moskve. NIS je imao obavezu da o tim otkrićima obavesti rumunsku državu. Da li je po sredi špijunska afera ili propust u radu? To ćemo pitati glavnu urednicu portala „Energija Balkana“ Jelicu Putniković.

U subotu je počeo popis stanovništva. Za nepuna tri dana, popisano je skoro pola miliona građana. Zašto i dalje kod jednog dela stanovništva postoji bojazan od popisa? Oko kojih stvari su nepoverljivi? O svim dilemama sa Petrom Kočovićem, pomoćnikom direktora Zavoda za statistiku.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije odbranu titule prvaka sveta nastavlja utakmicom protiv Poljske. Novak Đoković osvojio turnir u Tel Avivu. Sezonu nastavlja na turniru u Kazahstanu. Partizan deklasirao Vojvodinu u derbiju kola fudbalske Super lige. O ovim i ostalim vestima iz sporta sa kolegama sa Sport kluba.

Haljina o kojoj priča ceo svet. Umesto u regularnoj toaleti manekenka Bela Hadid prošetala pistom u sprej haljini. Da li je u pitanju samo performans ili modna revolucija?

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare