Novi dan o verskoj nastavi i tvrdnjama patrijarha

Vesti 28. jun 202216:06 > 16:077 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Patrijarh Porfirije tvrdi da nastavnici i profesori obeshrabruju učenike da pohađaju versku nastavu. Preti objavljivanjem spiskova imena nastavnog osoblja. Nastavnici i direktori škola u neverici i šoku. Tvrde da se tako nešto nikada nije dešavalo. Odakle patrijarhu te informacije? Kome će ti spiskovi biti namenjeni ukoliko ih sastavi? Preti li time nastavnicima javnim poniženjem i prozivkama? Gosti teme jutra su bivši ministar prosvete Srđan Verbić i bivši profesor Bogoslovskog fakulteta Rodoljub Kubat.

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše novinarka Tamara Skrozza.

Slovenački državni funkcioneri mogu da odahnu. Vlada Slovenije odbila je predlog za njihovo obavezno testiranje na drogu i alkohol. Iako se međusobno u raspravama optužuju da su drogirani ili pijani, narodni poslanici u Srbiji nikada nisu većinski podržali slične inicijative. Treba li državni funkcioneri da se podvrgnu alko testovima i testiranju na drogu? Kakav je cilj takvih inicijativa? Da li se time previše zadire u intimu pojedinaca ili se samo jure jeftini politički poeni? O tome za Novi dan govore bivši narodni poslanik i podnosilac više takvih inicijativa Zoran Živković, a iz Ljubljane nam se javlja bivši predsednik slovenačkog parlamenta Pavle Gantar.

Na godišnjicu Sarajevskog atentata, 28. juna, najveći svetski striming-servis Netfliks emitovao je srpski dugometražni dokumentarni film „Dugo putovanje u rat“. Ovaj „napeti politički triler“ prati političke događaje u Evropi od kraja 19. veka do Julske krize 1914. i govori o tome kako je Prvi svetski rat planiran i pripreman godinama pre Sarajevskog atentata. Gost Novog dana je reditelj filma Miloš Škundrić.

Komentari

Vaš komentar