Novi dan o seksualnom zlostavljanju, gost i Đorđe Pavićević

Vesti 27. mar 202119:05 > 22:271 komentar
Podeli:
Novi dan
Izvor: N1

Poslednjih meseci javnost je uzburkana pričama o seksualnom zlostavljanju u glumačkim krugovima. Kako mediji izveštavaju o ovoj temi? Kako se postaviti u situaciji kada je zlostavljač osoba od autoriteta i na poziciji moći, bez obzira na profesiju? O tome u temi jutra Novog dana razgovaramo sa dr Aleksandrom Buberom, psihoterapeutkinjom i Miljanom Nešković, novinarkom, članicom grupe Novinarke protiv nasilja.

Štampu listamo s Đorđem Pavićevićem, profesorom Fakulteta političkih nauka.

U nedelju stanovnici Zaječara, Kosjerića i Preševa biraju odbornike za skupštinu grada, odnosno opština. Lokalne izbore prate naši reporteri.

Teretni brod peti dan zaredom blokira Suecki kanal, jedan od najprometnijih trgovinskih puteva na svetu. U međuvremenu, egipatske vlasti planiraju nove akcije da se kanal deblokira. O ovoj nesvakidašnjoj situaciji razgovaramo sa Igorom Bačkalovim, vanrednim profesorom na Katedri za brodogradnju Mašinskog fakulteta u Beogradu.

Gde i kako donirati odeću tokom epidemije koronavirusa? U okviru projekta „Tekstilni otpad je u modi“, koji realizuje Centar za unapređenje životne sredine i Udruženje za održive inicijative/F.fm podcast, odeću je moguće donirati čak na 30 adresa. Saznaćete više o tome.

Komentari

Vaš komentar