Novi dan: Protesti i kontramitinzi – opasnost od ulaska u sukobe?

Vesti 30. nov 202115:23 > 15:27 1 komentar
N1

Zbog mitinga SNS u Šapcu, opozicione stranke i pokreti odustali od svog ranije najavljenog protesta. Kao glavni razlog naveli su opasnost od izbijanja sukoba. Za najavljene nove proteste u subotu, na društvenim mrežama preti se farbanjem automobila koji budu blokirali puteve. Da li je to nova taktika za ometanje protesta? Da li se takvim akcijama svesno i namerno izazivaju sukobi među građanima? Mogu li te provokacije da ojačaju ili oslabe proteste? O tome u "Temi jutra" govore aktivista Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta i psiholog Žarko Trebješanin.

Reč godine za 2021. po Oksfordskom rečniku je “vakcina“. Štite li nas aktuelne vakcine od novog soja korona virusa? Da li će vakcinacija protiv kovida u budućnosti postati rutinska stvar? Kakva je to “super vakcina“ o kojoj govore pojedini svetski lideri? Gost Novog dana biće šef tima za imunizaciju Svetske zdravstvene organizacije Data Sidarta.

Dnevnu štampu prelistavamo sa novinarom lista “Danas“ Božidarom Andrejićem.

Na Svetski dan borbe protiv HIV/AIDS razgovaramo o problemima u redovnom lečenju HIV pacijenta zbog epidemije koronavirusa.

Gošća Novog dana biće i glumica Katarina Gojković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare