Novi dan o poskupljenjima u Srbiji, gošća i Dragana Pećo

Vesti 11. okt 202114:48 > 14:49
Podeli:
Izvor: N1

Jestivo ulje je ponovo poskupelo. Nakon što je u junu dostiglo cenu od 200 dinara po litru, u oktobru je skočila na vrtoglavih 225 dinara. Nove cene imaju i meso, gorivo, građevinski materijal. Građani imaju utisak da je poskupelo sve i nisu daleko od istine. Stručnjaci poručuju: poskupljenja će biti i u narednoj godini. Šta je uzrok novom rastu cena? Da li je to trend samo u Srbiji? Hoće li poskupljenje pojedinih proizvoda prouzrokovati rast cena drugih osnovnih životnih namirnica? O tome u Novom danu govore: Biljana Stepanović, novinarka Nove ekonomije i agroekonomista Vojislav Stanković?

Centralne teme i naslovne strane dnevne štampe analiziramo sa novinarkom KRIK-a i ovogodišnjom dobitnicom nagrade za novinarsku hrabrost “Katarina Preradović“, Draganom Pećo.

​Prvi put u istoriji Rusija učestvuje kao posmatrač na samitu Pokreta nesvrstanih koji se održava u Beogradu, povodom 60. godina od prve konferencije. Otkud Rusija na Samitu kada nikada nije ni bila članica Pokreta? Šta je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov “posmatrao“ na sastanku lidera nesvrstanih? Da li je prvenstveno došao zbog samita ili zbog Srbije? O poseti Lavrova Beogradu i porukama upućenim posle sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, govori urednica i autorka emisije “Global“ Aleksandra Godfroa.

Komentari

Vaš komentar