Novi dan o političkom pritisku na fakultete u Srbiji

Vesti 14. apr 202114:37
Podeli:
Izvor: N1

Odlukom Vlade Srbije, pre četiri dana iz Saveta Fakulteta političkih nauka razrešeni su Aleksandar Timofejev, Sreten Vujović i Galina Ognjanov. Istovremeno, u to telo imenovano je osam članova, a među njima su i Maja Gojković i Jadranka Joksimović, visoke funkcionerke SNS i ministarke u Vladi Srbije. Da li je na pomolu otvoreni pritisak na fakultete koji zauzimaju kritički stav u odnosu na vladajuću strukturu? O tome u temi jutra sa profesorkom Univerziteta u Beogradu u penziji Srbijankom Turajlić, profesorom na Filozofskom fakultetu Ognjenom Radonjićem i vanrednim profesorom na Fakultetu političkih nauka Dušanom Spasojevićem.

Štampu ovog jutra lista novinar Slobodan Stupar.

Kako ublažiti posledice pandemije u ugroženim socijalnim grupama na lokalnom nivou? Program Swiss PRO Vlade Švajcarske podržava organizacije civilnog društva i lokalne samouprave i realizuje projekte pomoću kojih će biti unapređen pristup pravima i osnovnim potrebama za najmanje hiljadu građanki i građana romskih naselja kroz sprovođenje politika i praksi socijalnog uključivanja. Detaljnije u Novom danu.

Bliže se praznici i verovatno čeznemo za putovanjima i razmišljamo kako da to izvedemo. Gost Novog dana je svetski putnik Filip Milosavljević, osnivač Jungle Travel Tribe.

Gost Novog dana je i glumac Aleksandar Radojičić, pričamo o predstavi „Pazi šta želiš“.

Uživo smo u Biblioteci Grada Beograda, gde proveravamo kakve su navike čitalaca tokom pandemije. O tome da li je izolacija vratila knjigu u modu, koliko nam čitanje može biti dobra terapija od stresne svakodnevice i koji naslovi su najtraženiji u poslednje vreme za Novi dan govori direktorka Jasmina Ninkov.

Komentari

Vaš komentar