Novi dan o početku nove školske godine, gost Branko Ružić

Vesti 30. avg 202113:564 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Počinje nova školska godina. Đaci će posle dužeg vremena nastavu regularno pratiti iz školskih klupa. Kakav je plan ukoliko se epidemijska situacija pogorša? Šta znači ''semafor'' model nastave? Zbog čega će nova školska godina početi uz intoniranje nacionalne himne, prvi put u istoriji? Gost Novog dana je ministar prosvete Branko Ružić.

Mnoge roditelje brine pitanje da li deca treba da znaju da čitaju i pišu pre polaska u školu. Po pravilu ne treba! Ali moraju da imaju razvijene predčitačke veštine koje im omogućavaju učenje čitanja i pisanja. Šta to znači? Odgovore ćemo potražiti u nastavku Novog dana.

Naši reporteri proveravaju kako funkcioniše vakcinacija dece starije od 12 godina, ali i kako se roditelji pripremaju za početak nove školske godine. Koliko košta polazak u školu?

Štampu ovog jutra prelistavamo sa autorima jutarnjeg programa Nove S „Probudi se“ Nevenom Madžarević i Danilom Mašojevićem.

Poslednji dan za evakuaciju zapadnih sila iz Avganistana je 31. avgust. Hoće li svi koji žele moći da odu iz Avganistana, a kakva je sudbina onih koji ostaju, o tome sa spoljnopolitičkim analitičarom Mirkom Dautovićem.

Najnovije vesti iz sporta donose nam kolege iz Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar