Novi dan o odlasku modne kompanije C&A iz Srbije

Vesti 10. jul 202215:091 komentar
Novi dan
Izvor: N1

Stečaj, pakovanje kofera i odlazak iz Srbije. To je epilog slučaja modne kompanije C&A, koja je optužena da je švercovanjem robe iz Kine oštetila budžet Srbije za šest miliona evra. Iako iz kompanije tvrde da nisu krivi, ostaje pitanje ko će snositi punu odgovornost i šta iza njih ostaje? Za sada se jedino zna da će bez posla ostati više od 130 radnika. Jesu li i kako oštećeni i potrošači? Da li kupci u Srbiji pazare isti kvalitet robe kao i oni u Zapadnoj Evropi? Hoće li slučaj kompanije C&A biti alarm za tržišnu i carinsku inspekciju da pooštre svoje kontrole? Postoje li standardi kvaliteta za tržište Srbije koje trgovci moraju poštovati? Gosti Novog dana su Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije i Jovan Ristić iz Udruženja potrošača ''Efektiva''.

Proveravamo i da li država treba da pomogne radnicima kompanije C&A koji će ostati bez posla.

Prošlo je četiri dana od poplava u Beogradu, koje je izazvalo jako nevreme. Stanovnike Zemuna, kojima je voda ušla u stanove, niko od nadležnih nije obišao, niti im je ponudio bilo kakvu pomoć. Uživo smo u stambenim blokovima u Zemunu, gde stanovnici i dalje saniraju posledice poplava.

Od ponedeljka bi svi servisi Republičkog geodetskog zavoda trebalo da budu u funkciji ali će, takođe, predstavnici  sindikata koji su upozoravali i govorili o problemima u RGZ, „po kazni“, na posao odlaziti u drugim gradovima i mestima u Srbiji po novoj “reorganizaciji“ rada. Sa našim reporterom razgovaraće Stevan Todorov iz Asocijacije slobodnih i nezavisnog sindikata i Dijana Konstantinović, radnica RGZ koja je novom “reorganizacijom“  premeštena iz Novog Sada u Srbobran.

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše osnivač Pokreta “Novi optimizam“ Branislav Grubački Guta.

Na Paliću počinje 29. Evropski filmski festival. Koji filmovi se nalaze u dve takmilčarske selekcije i zašto je festival na Paliću značajan za srpsku, regionalnu i evropsku kinematografiju, otkriva nam direktor festivala Radoslav Zelenović.

U goste nam dolazi i rediteljka Dijana Milošević, ovogodišnja dobitnica prestižne evropske nagrade za podizanje svesti o kulturnom nasleđu.

Komentari

Vaš komentar