Novi dan o inauguraciji Džozefa Bajdena

Vesti 19. jan. 202113:573 komentara
Podeli:
Izvor: AFP/POOL/GETTY IMAGES NORTH AMERICA

U sredu će biti održana inauguracija predsednika Sjedinjenih Američkih Država, Džozefa Robineta Bajdena Mlađeg. Biće to prva inauguracija posle više od 150 godina, i tek četvrta u istoriji, kojoj neće prisustvovati odlazeći predsednik. Gosti teme jutra biće programski direktor organizacije Novi treći put Dimitrije MIlić i novinarka Glasa Amerike Jovana Đurović.

Štampu ovog jutra listamo sa novinarom Vukašinom Obradovićem.

Na prvom sastanku sa predsednicom Vlade Anom Brnabić, ministrom finansija Sinišom Mali i direktorkom Poreske uprave Draganom Marković, Udruženje radnika interneta iznelo je svoj prvi zahtev – obustava postupaka poreske kontrole, donošenja i izvršavanja poreskih rešenja po neodrživom i neadekvatnom poresko-pravnom tretmanu za fizička lica koja su ostvarila prihode iz inostranstva.

Posle sastanka, dobili su obaveštenje od svojih članova da se svi poreski postupci obustavljaju do daljnjeg, odnosno dok traju pregovori. O tome i drugim zahtevima u nastavku emisije.

Za Novi dan iz Bona izveštava novinar DW Nemanja Rujević.

Na 17. Međunarodnoj Žautikovskoj olimpijadi iz matematike, fizike i informatike, koja je ove godine održana na daljinu, učenici Matematičke gimnazije su osvojili pet zlatnih, dve srebrne i jednu bronzanu medalju, u konkurenciji od 1.006 učesnika, odnosno 46 ekipa iz 20 zemalja. Sa njima razgovara naša reporterka.

U sredu će biti otvorena izložba nagrađenih radova sa izložbi ULUS 2020. godine, a koja se može videti u Galeriji Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS). O tome pred kraj emisije.

Komentari

Vaš komentar